Vége a geleji gólyaterrornak, megtalálták a „gólyaűzőt”

2024. március 27. 16:31

A madarak fészkelését egy ultrahangos riasztó nem tette lehetővé.

2024. március 27. 16:31
null

Nyitókép: Mályi Madármentők

A madarak fészkelését egy mozgásérzékelős ultrahangos riasztó nem tette lehetővé, melyet ez emberi hallás tartománya nem érzékel – írja a BOON

A geleji lakóháznál élő gólyapár nem tudott visszatérni fészkébe, ráadásul a környéken lévő összes gólyafészek foglalt volt, így a madarak nem tudtak megpihenni a riasztás miatt. A történet pikantériája, hogy a gólyafészek melletti ingatlan tulajdonosa nem lakik a házban, mégis felszerelte a „gólyaűző” berendezést.

Az ügy hatalmas felháborodást keltett a gelejiek körében, illetve az önkormányzatnál is, akik hamarosan lépéseket tesznek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálatánál. A hatóságoknak és a Mályi Madármentő Állomásnak köszönhetően a tulajdonos eltávolította a riasztóberendezést, így a gólyák nyugodtan visszatérhettek fészkükbe. 

Az ingatlan tulajdonosa ellen közigazgatási eljárás indult. 

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2024. március 27. 21:17
A Magyar ember szivéhez közel áll a gólya, melynek állománya lassú fogyásnak indult , mivel életterük szűkül Ezért az ilyen természet károsítók példás büntetést érdemelnek. A másik kedvenc madarunk a fecske. Ennek populációja viszont a falusi istállók megszűnése miatt, ahol fészkelő .helyet találtak, meredeken csökken Újabban mivel más lehetőségük nincs, a lakóházak eresze alá települnek. De egyes természet pusztítók ezt nem találják szépnek, ezért leverik a fészküket.
machet
2024. március 27. 19:30
Kiváló ember lehet az illető.
szilvarozsa
2024. március 27. 18:36
Büntetésből minden nap össze kell fosatni a gólyákkal a házát.
atti64
2024. március 27. 16:53
EGY IDIOTA BAROM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!