Megvan Vitézy ötlete, így lépne fel a hajléktalanok ellen a tömegközlekedési járatokon

2024. március 22. 13:25

A főpolgármester-jelölt szerint egy felelős városvezetés nem tűrheti tovább a kialakult állapotokat.

2024. március 22. 13:25

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

A tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, és a rendbontóknak, nőket fogdosó zaklatóknak sincs helyük a járatokon! – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. 

Vitézy azt ígérte, főpolgármesterként

létrehozza a BKK-rendészetet, és eléri, hogy mindegyik tömegközlekedési jármű be legyen kamerázva. 

A politikus elmondta, a BKK-rendészet éjjel-nappal segít majd abban, hogy rend és tisztaság legyen a járműveken. Azt tervezi, hogy olyan rendszert épít ki, amely alapján a járművezető vagy az utasok bejelentése alapján

15 percen belül odaérnek majd a főváros bármely pontjára.

Elmondta, „a közösségi közlekedés járművein gyakran alakulnak ki olyan helyzetek, amikor az utasok nem érzik magukat biztonságban, nőket fogdosnak, drogos bandák randalíroznak, messziről bűzlő embereket kell kerülgetni”.

Szerinte egy felelős városvezetés ezt nem engedheti meg, „nem tárhatja szét a kezét.” A Népszavának adott interjújában elmondta, hogy a BKK-rendészet működési költségét a parkolási rendszer átalakításából származó forrásokból lehetne kigazdálkodni.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. március 23. 17:46
Tarlós idejében ez sem igy történt....
2024. március 23. 02:18 Szerkesztve
"hátakkor márc22. 16:52 Utazási szabályzat. Sofőr felszólítja leszállásra, nincs szállítási állapotban, addig nem megy tovább. Kihívja a zsarukat. Utas kihívja a zsarukat. Szívesen!" Sajnos a sofőr nem érhet hozzá az utashoz, max. udvariasan megkérheti, hogy hagyja el a járművet, de ez minden. Közben beszólhat a diszpécsernek, hogy helyzet van, de a tovább haladást nem tagadhatja meg — az Utazási feltételek amúgy az utasra vonatkoznak, úgyhogy abban biztosan nincs olyan, amit emlegetsz. Indirekt módon persze egy "sajnálom, addig nem megyek tovább" kijelentéssel rá lehetne uszítani a több utast a delikvensre, néha van is önként vállalkozó segítség, de ha a civil utasok bármelyikének csak a haja szála meggörbülne, ki vinné el a balhét? Csak a megelőzés működne, ráadásul egyszerre nagyon sok szinten kellene kezelni a helyzetet, hiszen ez mindössze a tömegközlekedés szintjén megjelenő társadalmi probléma.
2024. március 23. 01:25 Szerkesztve
"Azt tervezi, hogy olyan rendszert épít ki, amely alapján a járművezető vagy az utasok bejelentése alapján 15 percen belül odaérnek majd a főváros bármely pontjára." Ez hülye. Lehetetlen a kialakult helyzetet hatékonyan orvosolni, hiszen 15 perc alatt a rothadó, betegségeket terjesztő hajlékony bűzbomba átszáll egy másik járműre a szaros-hugyos ruhájával és ott terjeszti tovább a tbc-t. A • m e g e l ő z é s • az egyetlen járható út, az összes többi ötlet ócska választási süketelés.
balbako_
2024. március 22. 18:12
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!