Megnevezte a kormány: ez kell Orbán Viktor és Zelenszkij találkozójához

2024. március 04. 06:56

„Nem kérünk sokat” – jegyezte meg Szijjártó Péter.

2024. március 04. 06:56
Volodimir Zelenszkij

Még nem érettek meg a feltételek Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának megszervezéséhez, legalábbis ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek.

Egy ilyen találkozóhoz bizonyos előfeltételek szükségesek, ezek a feltételek jelenleg még korántsem állnak készen a találkozó megszervezéséhez”

– mondta Szijjártó az Antalyai Diplomáciai Fórumon, egy kérdésre válaszolva.

Szerinte ugyanis akkor lenne értelme Orbán és Zelenszkij találkozójának, ha az ukrán fél teljesíti Budapest összes követelését a kárpátaljai magyar nemzeti kisebbséggel kapcsolatban.

„Van egy elvárásunk, ez pedig az, hogy a magyar kisebbség visszakapja a 2015 előtti jogokat, nem kérünk sokat. Tizenegy pontban foglaltuk ezeket össze. Köztük az iskolai jogállást, a magyar nyelven tett érettségi lehetőségét, a magyar nyelv használatát a kultúra, a felsőoktatás területén” – fogalmazott Szijjártó.

Nyitókép: VIACHESLAV RATYNSKYI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

 

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. március 07. 22:50
Felesleges ezen gondolkodni is , Putin okosan végzi a dolgát, védi a fasisztáktól nemcsak az oroszokat, de a magyarokat is...ukriiiiiinaiiii véged...
alexandrosz-2
2024. március 04. 18:33 Szerkesztve
Miután minden kibaszott követelésüket megszavaztátok vétótlan csicskájukként kakadu, még le is szophatjátok öket. A jutalmatok érte csicskalángos lesz és gusztustalan fenyegetések, gyalázkodások. Pont, mint eddig. De ez a magadfakta sunyi gyáva csicskák sorsa. Mindenki szarik rájuk. Rohadjatok meg!
Mich99
2024. március 04. 15:01
Aztán meg leszarjuk őket; egyék meg amit főztek!
backsplash
2024. március 04. 11:21
Meg az, hogy Budapesten legyen a találkozó. Oda nem szabad kimennie, mert meg fogják ölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!