Mától lehet fizetni Kincsemmel – mutatjuk, mennyit ér az új magyar forint

2024. március 12. 15:21

Keddtől hivatalos fizetőeszköznek minősülnek az örökös futamgyőztes ló születésének 150. évfordulója tiszteletére kibocsátott ezüst emlékérmék.

2024. március 12. 15:21

Nyitókép: Magyar Nemzeti Bank oldala/MTI

***

A Magyar Nemzeti Bank kedden „Kincsem” elnevezéssel különleges emlékérmet bocsátott ki a magyar versenyló születésének 150. évfordulójának alkalmából olvasható a Nemzeti Sporton.

Az MNB Társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóságának vezetője, Hergár Eszter bejelentette, hogy

keddtől hivatalos fizetőeszköznek minősülnek az örökös futamgyőztes ló születésének 150. évfordulója tiszteletére kibocsátott ezüst, 15 000 forint névértékű, valamint színesfém, 3000 forintos címletű emlékérmék.

Kiemelte, hogy az érmék kibocsátásának fő célja a figyelemfelkeltés, az ismeretterjesztés és a nemzeti értékek bemutatása. Részletezte, hogy a téglalap alakú emlékérmék előlapját Kereszthury Gábor iparművész tervezte. Az érem elülső felületén Kincsem portréja látható, nyakában egy babérkoszorúval, a szalagja bokrétáján köriratban az „54 futamon 54 győzelem”, középen az „54” felirat olvasható.

Az emlékérmék megvásárolhatók a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában és webáruházában.

Arról bővebben itt írtunk, hogy az MNB Kincsem mellett Karikó Katalin, Gróf Batthyány Lajos és az aradi vértanúk tiszteletére is kiad különleges emlékérméket 2024-ben. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:02
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­y­­o­­­k­­­ ­­­v­á­­r­­­n­a­­­k­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Potymog
2024. március 12. 22:13
Minek reklámozzák itt, ha már az első nap elfogyott? És minek tették hivatalos fizető eszközzé, ha csak 5000 db-ot adtak ki belőle?
Bambuci
2024. március 12. 18:06
Elfogyott
I feel the earth move under my feet
2024. március 12. 17:53
"mutatjuk, mennyit ér az új magyar forint" Megint a fogyatékos tagozat van szolgálatban a Mandineren? A forint a régi, a címlet/érme az új... Komolyan síralmas a totális szakmaiatlanság, ami a mandit jellemzi. Egy középiskolai diáklapnál még elmenne, de egy adóforintokkal kitömködött internetes újságnál ez felháborító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!