Lázár János minisztériumánál tart demonstrációt a Szikra Mozgalom

2024. március 22. 18:57

A demonstráció célja a „mini-Dubaj” beruházás megakadályozása.

2024. március 22. 18:57
null

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

„Stop mini-Dubaj! Tüntetés Budapestért” címmel szervezett vonulós demonstrációt a Szikra Mozgalom péntekre, ahol beszédet mond Karácsony Gergely főpolgármester is – írta meg az Index. A tüntetés 18 órakor kezdődik a Kodály köröndön, majd a résztvevők az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz vonulnak.

Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói polgármesterjelöltje elmondta, hogy azért szerveztek tüntetést a mai napra, mert a MÁV szolgálati lakásaiban élők 30 napos felszólítást kaptak, hogy elhagyják az otthonaikat. Így a demonstráció célja a mini-Dubaj beruházás megakadályozása, valamint hogy kellő jogvédelmet biztosítsanak azoknak, akik felszólítást kaptak.

„Az ellenállásunk egyik hatásának könyveljük el azt, hogy a MÁV felajánlott cserelakást az ott élőknek” – fejtette ki Sudár Orsolya. Hozzátette: 

A mini-Dubaj egy luxusnegyed lenne, ami nem a budapestieknek és az itt élőknek épül. Nem tartjuk méltányosnak, hogy amíg lakhatási válság van Magyarországon – közel 2 millió ember él lakhatási szegénységben – , addig a kormány luxusnegyedet épít”. 

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­­g­ö­­s­­ ­­­l­­á­­n­y­o­­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­n­­­a­­k­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 23. 16:57
Nekik, taknyos zsidóknak mini haifa kellene. A magyaroknak meg egyik se. Se arab, se zsidó.
august
2024. március 23. 09:15
A retrókocsma, meg a hajléktalanokkal teli dzsumbuj.. Az a menő, arra építeni a turizmust. Lekoszlott szemetes-dzsuvás közterekkel. Ezeknek az kell.
Poldi bácsi
2024. március 23. 07:08
Nem kell ide Dubaj! Nem a faszt! Pont ezt mondták a hozzátok hasonló balfaszok mindig! Gondolom pont ezt mondták amikor épült az Andrássy út, a Hősök tere és a többi! Nem kellett ide akkor sem Párizs! Azon a fostalicska helyen épülne valami új, szép és rendezett. De nem nekünk nem kell! Ahogy nem kell a Liget beruházás sem. Menj ki nézd meg a régit hasonlítsd össze az újjal! Üvölt a különbség…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!