Három fontos városban is egymásnak ugrott a DK és a Momentum

2024. március 10. 22:41

Varju László azt kéri a Momentumtól, hogy „ne zárkózzanak el az előválasztástól, és ne féljenek a választók akaratától!”

2024. március 10. 22:41
null

Nyitókép: Mandiner-montázs – MTI/Máthé Zoltán,  MTI/Szigetváry Zsolt

***

Három olyan helyen is előválasztást kezdeményez a DK, ahol a Momentum az ellenzék győzelmét veszélyezteti – fogalmaz a Demokratikus Koalíció közleménye az Infostart szerint. „A fővárosi kerületek többségében és magyar városok tucatjaiban közös jelöltben állapodtunk meg, kivéve Budafok-Tétényt, ahol az előválasztás jelentette a kompromisszumot. Van azonban 3 olyan város is az országban, ahol nem sikerült megegyezni a közös jelölt személyéről, a Momentum pedig az előválasztástól is elzárkózik. 

Ez a 3 város Győr, Szigetszentmiklós és Dunakeszi”

 – olvasható a Varjú László által aláírt közleményben. A Demokratikus Koalíció ezért ismét azt kezdeményezi, ezúttal már a nyilvánosságban, hogy a Momentum 

ne zárkózzon el az előválasztástól, ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést, és legyen előválasztás Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin!”

– Szigetszentmiklóson 2019-ben győzött az ellenzéki összefogás. Idén a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd Kocsis Évát, a DK választókerületi elnökét támogatja, míg a Momentum Gyurcsik József szigetszentmiklósi önkormányzati képviselőt indítja.

– Dunakeszin öt éve a Fidesz nyert. A polgármesteri széket a Momentum Cseresznyés Csillával, a párt helyi politikusával, a DK Tonzor Péterrel, a párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltjével hódítaná el.

– Győrben még zavarosabb a kép. Ott a helyi szinten 2019-ben és 2022-ben is veszítő, DK-s Glázer Tímea, Pintér Bence, az ugytudjuk.hu című helyi portál főmunkatársa, akit a Momentum és az LMP támogat, valamint a szexbotránya után visszatérni szándékozó, korábbi polgármester Borkai Zsolt is a Fidesz legyőzésére vállalkozik.

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­­o­k­­ ­­­v­­­á­­­r­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Interista
2024. március 11. 06:38
Na, ezek a balosok . Egymást is torkon fossák.
Mich99
2024. március 11. 01:09
A Varjú nevű bűnöző megint eröltetné az összefosást!
letsgobrandon-2
2024. március 11. 00:58
ne féljenek a választók akaratától...... ------------ ezeknek fogalmuk sincs a választókról... csak azért nincsenek karóba húzva, mert nem érnek annyit se
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!