Donáth Anna: messzemenőkig elítélem a Demokratikus Koalíció politikáját (VIDEÓ)

2024. március 25. 07:06

A Momentum elnöke szerint ő sosem csinált titkot abból, hogy mennyire elítéli a Demokratikus Koalíció politikáját.

2024. március 25. 07:06

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Donáth Anna volt a BlikkTV Blikk Talk! című műsorának vendége, ahol többek között Magyar Péterről, az ellenzéki társairól és a Momentum brüsszeli teljesítményéről is elmondta a véleményét.

Magyar Péter nagyot zuhanhat

Egyre rosszabb ebben a rendszerben élni. És amikor belülről, a NER-ből valaki kiáll és azt mondja, hogy ez a rendszer tarthatatlan és én ismerem a módját annak, hogyan tudjuk megdönteni…ez elképesztő. Szerintem ő is tudja nagyon jól, de nagyon remélem, hogy a mellette levő tanácsadók is tudják, hogy elképesztő felelősség, amikor ekkora reményt táplálnak valaki irányában. Mert ha nem sikerül valamilyen úton-módon ezt a reményt nemhogy táplálni, hanem az embereknek biztosítékot adni arról, hogy amit mond, az úgy is van, hatalmas szakadékba lehet zuhanni. Nem neki, hanem az embereknek, akik most hisznek benne.

– mondta a momentumos politikus, majd hozzátette, hogy 

Magyar Péter egy újdonság, kíváncsian figyeli a tevékenységét.

Donáth a Demokratikus Koalícióval és Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban már koránt sem volt ilyen jóindulatú. Az interjú során elmondta, hogy kifejezetten „pikkel a DK-ra”.

Én a Demokratikus Koalíció politikájával nemhogy nem tudok egyetérteni, hanem messzemenőkig elítélem a párt politikáját, amiből soha nem csináltam titkot előttük sem

– mondta Donáth, hozzátéve, hogy a leginkább az zavarja, hogy, „még mindig az a kérdés, hogy technikailag az ellenzékben melyik párt vagy politikai formáció hogyan tud együttműködni a másikkal, ahelyett, hogy arról beszélnénk, amiről szeretnénk. Én nem róluk, nem személyekről beszélek, én politikáról és felelősségvállalásról beszélek.”

Brüsszeli eredmények

Ezt követően az interjú során felmerült, hogy a Momentum országgyűlési képviselője, Hajnal Miklós a közelmúltban elismerte, hogy Donáth és Cseh Katalin Brüsszelben azért lobbiznak, hogy a hazánknak járó uniós források egy részét felfüggessze Brüsszel.

„Cseh Katalinnal kiemelkedő munkát végeztünk azzal kapcsolatban, hogy a lehető legtöbb, közvetlenül lehívható forrást előteremtsük Magyarország számára. Mind a ketten dolgoztunk azokon a költségvetési kérdéseken, amelyek által az önkormányzatok és a civil szervezetek is sokkal nagyobb mennyiségű pénzt tudnak közvetlenül, a kormány kikerülésével lehívni. Meggyőződésünk, hogy ez Magyarországnak elemi érdeke, miután a kormány válogat, hogy kinek ad és kinek nem. A kormányt nem az érdekli, hogy egy szombathelyinek mi a jó vagy mi a rossz, hanem az érdekli, milyen színű polgármester és testület vezeti Szombathelyt. Ez nagy probléma. Mi valóban kulcs­szerepet játszottunk Brüsszelben, hogy a magyar települések és a magyar önkormányzatok közvetlenül kaphassanak pénzt.” – mondta Donáth Anna.

A teljes interjút itt tekintheti meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­ö­s­­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­­ ­­v­­á­­r­n­­a­­k­­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
nemmondom
2024. március 30. 12:31
Donáth Annának Magyar Péter újdonság. Anya létérre kapott valamit.
Csigorin
2024. március 26. 16:34
majd akkor szolj ha annyira messzemenoen hogy nem szovetkeztek veluk...
Chardonnay99
2024. március 25. 10:20
Ha majd külön listán és külön jelöltekkel indul a Momentum, akkor elhiszem, addig csak hazudós ügynök Donáth kacsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!