A lehető legnagyobb ellenzéki sikerre több millió polgárnak szüksége van

2024. március 18. 21:55

Ez a beszéd a törzsszavazóknak szólt, illetőleg a többieknek annyiban, hogy: féljetek.

2024. március 18. 21:55
ORBÁN Viktor
Horn Gábor
Horn Gábor
HVG.hu

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

***

„Nagy meglepetések nem érték a politika iránt még érdeklődő polgárokat az 1848-as szabadságharc ünnepi-politikai beszédeit hallgatva, amelyre különösen fogékonyak lehettek pedig, hiszen egyúttal a választási kampány berobbanását is jelzik, és egy olyan időszakban hangzottak el, amikor a bizonytalan szavazók száma kivételesen magasra nőtt, az állampárt túl van egy elementáris botrányon, amit még egyáltalán nem hevert ki, mindebből pedig az ellenzék vajmi keveset profitált. 

Mégis: tág időperspektívában vizsgálva: a beszédek nem hoztak sok újat.

Orbántól megtudtuk, hogy mindenkit gyűlölni kell, aki nem ő. „A haza nem lehet ellenzékben” átdolgozott kiadása hallható évről évre, plakátkampányról plakátkampányra: vagyunk mi, s a hozzánk lojálisak, aki nem igazodik hozzánk, aki nem tapsol velünk, de legalábbis nem lapít nekünk, az áruló, s migránsokat idehozó, sorosista meleg vagy valami ilyenféle. Hergelés, butaság, Brüsszel bevétele, a közbeszéd eltartása a valódi problémáktól és a mind szegényebb és mind leszakadóbb ország erre fogékony polgárainak egy ellenségképző, mozgósító beszéd.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­o­­­k­­ ­v­­­á­r­­n­­a­k­­ ­­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Wolfram004
2024. március 20. 17:02 Szerkesztve
A politika a gazdaság érdekeit képviseli a lakossággal szembe, ez tudott. Politikacsináláshoz gazdasági akarat kell, tőkeerő, szándékok és célok, melyek a csúcsra juttatják a politikát. A Fidesz megteremtette a saját gazdasági bázisát, a baloldalon viszont nincs ilyen. A ballib oligarchák a 70-es években kialakult ügynökhálózat meggazdagodott szereplői, egykori bank-elit, impexesek, gazd.- és politikai vezetők. Ez volt a rendszerváltás és az ország kifosztásának előkészítése, ami az szdsz-es ügynökhálózattal teljesedett ki. A baloldali oligarchák érdeke tehát nem saját, hanem a nemzetközi pénzhálózatok kiszolgálása, Mo. gyarmati sorban tartása, és mint helytartó elit, a felszínen maradás. Hiányzik tehát a politika mögül a jól felfogott gazdasági önérdek, ami tartós és hiteles politikai erőket termelne ki és tolna maga előtt. Egy cunami nyomása nehezedik kintről az országra, ami folyton új szemetet sodor a hullámok tarajára, ami hiteltelen, átlátható és ellenérdekelt a szavazóknak.
2024. március 20. 08:48 Szerkesztve
Látom ismét sikerült egy centivel mélyebbre taposni a gödörben. Vajon az én életemben lesz még normális ellenzék? Magyarországhoz méltó ellenzék! Nemzeti bal? Nemzeti liberális? Üdítő lenne egy egészséges politikai verseny, amelyet mindenki itthon szeretne lejátszani és nem Washingtonban vagy a globalokufároknál.
2024. március 20. 08:05 Szerkesztve
:) Sikerre lenne szüksége az ellenzéknek, csakhogy már 2010-től a politikai turkáló melletti kukából válogatja, hogy kire is szavazzon. -Hátha most...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!