Út menti kereszteket gyújtott fel, illetve vert szét bottal egy férfi Szabolcsban

2024. február 03. 17:05

A férfi a cselekedeteit gyakran időzítette vallási ünnepekhez.

2024. február 03. 17:05

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint kilenc alkalommal gyújtotta fel, illetve verte szét bottal a Máriapócs környéki út menti kereszteket szerelmi bánatában egy férfi. A Nyírbátori Járási Ügyészség vádirata szerint a büntetlen előéletű 42 éves férfinak 2022-ben 

anyagi gondjai voltak, ráadásul szerelmi csalódás érte, ezért dühét az út menti feszületeken vezette le. 

Sorra kereste fel a Máriapócs környékén lévő kereszteket, illetve egy úti ikont is, melyeket benzinnel leöntött, majd felgyújtott. Az egyik keresztet ezen felül bottal is ütötte, így okozott abban rongálási kárt.

A férfi a cselekedeteit gyakran időzítette vallási ünnepekhez, pl. Szent Miklós napjához, karácsonyhoz és nagyszombathoz. 

Három helyszínt keresett fel összesen kilenc alkalommal, legutoljára 2023. április 8. napján gyújtott fel feszületeket. A vádlott három sértettnek okozott több százezer forint kárt, ugyanis a feszületek magánszemélyek tulajdonában állnak, azokat családjaikkal állíttatták és gondozzák.

Az ügyészség három rendbeli vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével vádolja a férfit, és azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Szükségesnek tartja az ügyészség azt is, hogy a bíróság a közúti járművezetéstől eltiltsa a vádlottat, mert a bűncselekmények helyszínére minden esetben gépkocsijával ment.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. február 04. 20:13
amennyiben a magyar egyházak nem határolódnak el a legfelsőbb szinten jelen lévő pedofíliától, akkor az összes magyar keresztet fel kell gyújtani-megmentve ezzel őket a gyalázattól.
masikhozzaszolo
2024. február 04. 14:45 Szerkesztve
Tiltsa el, mert kocsival ment? És a ruha meg melegítette, azt sem viselhet? Felfüggesztett? Van szabad kereszt? Előtte korbácsolás, szintén felfüggesztve. Mint az USA déli részén.
mnmn
2024. február 04. 10:14
Tisztelt ügyészség! A felfüggesztettől valószínüleg összecsinálja magát. Az okozott kárról nincs szó, nem kéne esetleg megtéríteni?
auditorium
2024. február 04. 09:27 Szerkesztve
Hogy hivják ezt a vallási szimbolumot meggyalázó férfit és merre van hazája? Ilyesmit elárul általában a média, ha egy közösség ellen követ el valaki TÖBBSZÖRÖSEN és IN FLAGRANTI barbár rombolást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!