Ungár Péter: Az LMP akár egyedüli ellenzéki pártként is ott lesz az államfő választásán

2024. február 23. 08:31

A párt társelnöke megint odaszúrt Karácsony Gergelynek a főpolgármester-választás kapcsán.

2024. február 23. 08:31

Sulyok Tamás a Fidesz jelöltje, az Alkotmánybíróság elnökeként több döntése is megkérdőjelezhető volt, ugyanakkor a kormánypárt kétségtelenül egy komoly jogászembert jelölt a köztársasági elnöki posztra – jelentette ki a Hír TV Napi Aktuális című műsorában Ungár Péter, az LMP társelnöke. 

Szerinte Sulyok nem testesíti meg a nemzet egységét, nincs meg benne az a képesség, hogy túlnyúljon a Fideszen – tette hozzá. Amikor Velkovics Vilmos műsorvezető emlékeztette, hogy 2016-ban az ő támogatásuk mellett választották Sulyokot az AB elnökévé a parlament, úgy reagált: az egy egészen más pozíció.

Ungár ezzel együtt közölte: 

akár egyedüli ellenzéki pártként is, de meg fogják tisztelni jelenlétükkel az államfőről szóló szavazást a parlamentben.


Hozzátette ugyanakkor, hogy valószínűleg nemmel fognak szavazni Sulyok megválasztására.

A politikus jelezte azt is: pártja nem vesz részt a vasárnapi, a közvetlen államfő-választást célzó ellenzéki demonstráción.

Ungárt ismét kérdezték a főpolgármester jelölésről is. Elmondta, hogy Vitézy Dávid esetleges indítása attól függ, hogy lesz-e végül olyan jelölt, aki képviselni tudja az LMP programjának hangsúlyos részeit, és olyan, 

aki a budapestieket helyezi a középpontban, nem pedig arról szól a kampánya, hogy 2026-ban és később hogyan tud majd elindulni Orbán Viktor ellen 

– szúrt oda egyet karácsony Gergelynek a politikus.

Az ellenzéki pártokra kiszabott ÁSZ bírságról elmondta: nem tartják igazságosnak, hogy a számvevőszék elosztotta az ellenzéki pártok között a bírságokat. Azt ugyanakkor elismerte, hogy olyan pénzek kerültek a kampányba, amelyek eredetéről nem tudni semmit. 

A teljes adást itt nézheti meg: 

Nyitókép: Hírt TV/YouTube csatorna

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2024. február 23. 10:30
A vak is látja a különbséget az LMP (Ungár Párt és pár biodíszlet) és a többi moslékos párt között! Ellenben ez az új karakterük nem mentesíti őket a közös ÁSZ bünti alól! Vagy esetleg arra játszanak, Vitézy lebegtetésével GeLgő ellen, hogy az ő bünti részüket a többiek fizessék ki, és akkor nem állítanak jelöltet a nagyranőtt óvodás ellen!?
bondavary
2024. február 23. 09:50
Akár melyik párt lenne kormányzati pozícióban, mindegyik a saját felfogása szerint jelölne köztársasági elnököt. Egyiknél sem az lenne a szempont, hogy az elnök minél inkább az ellenzék javára, minél inkább a kormány ellenében működjön. Az ellenzéknek sikerült teljesen elszakadni az objektivitástól. Ide vezetett az a felvett alapállás, hogy amit a kormány mond, azt reflex szerűen ellenezniük kell. Mivel sikertelenek, ezt kéne fokozni, de már csak az marad, hogy Gyurcsány nyíltan megfenyegessen mindenkit, aki a kormányoldalon pozícióban van. És ezt a tehetetlenséget mutatja Rónai Sándor bunkó, útszéli viselkedése a HírTV riporterével.
Pandaka pygmaea
2024. február 23. 09:25
"..az Alkotmánybíróság elnökeként több döntése is megkérdőjelezhető volt,.." Konkrétan mik?
Dictator
2024. február 23. 09:16
Ez vicces: még maga a nagy magyar ellenzék sem hiszi el, hogy Peti az ő oldalukon áll, mert nem úgy viselkedik, ahogy ők. Peti nem hisztizik, nem visítozik, nem őrjöng, nem toporzékol, nem sértődik meg, hanem kulturáltan formál véleményt, épeszű gondolatai vannak, hangneme diplomatikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!