Rétvári Bence: Ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején

2024. február 27. 17:18

„Ha rajtuk múlna, ma sokkal több pedofil követhetne el szörnyűségeket a gyerekekkel szemben, és maradna büntetlen” – fogalmazott az államtitkár.

2024. február 27. 17:18

„A pedofiloknak börtönben a helye! A szigorításoknak köszönhetően ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején” – közölte Rétvári Bence a Facebook-oldalán.

A baloldali kormányok idején az utcákon jártak a pedofilok, a jobboldali kormány rács mögé küldte őket. Több mint 500 pedofilt hagyott szabadlábon a baloldali büntetőpolitika.

Míg a baloldali kormányzás utolsó évében mindössze 81 ember ült börtönben pedofília miatt, ma ez a szám 663.

„Az új Büntető Törvénykönyv, az évről évre bevezetett gyermekvédelmi és büntetőjogi szigorítások meghozták az eredményüket, és egyre több pedofil került távol a gyerekektől, került rács mögé.

A szigorú jogszabályoknak és a rendőrök felderítő munkájának meglett az eredménye, egyre több pedofil került ki a társadalomból”

– írta.

Már tízezer felett jár a pedofil-nyilvántartásból történő lekérdezések száma is. 2022-ben 7265, 2023-ban 2181, idén eddig 583. Több ezer család biztonságérzetét tudta növelni ez az intézkedés.

A politikus arról is beszámolt, hogy sem a pedofil-nyilvántartás bevezetését, sem a büntetőjogi szigorításokat, sem a kormány gyermekvédelmi javaslatait nem támogatta a baloldal.

Ha rajtuk múlna, ma sokkal több pedofil követhetne el szörnyűségeket a gyerekekkel szemben, és maradna büntetlen”

– fogalmazott.

„Pedofil-ügyben a kormányzatban zéró tolerancia van! Ezért tovább szigorítjuk a szabályozást, újabb gyermekvédelmi javaslatokat terjesztünk be” 

– közölte Rétvári Bence.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. február 29. 00:33
Novak Kaleta lin belebuk, kovetkez: Orbany.
Tommaso
2024. február 29. 00:30
Nagyon buta erveles. Vegyunk barmilyen bunt, pl az ittas vezetest. HA a kormany 2-szer annyi embert buntet, mint az elozo, JO KORMANY, mert hatarozottabban lep fel. HA feleannyit buntet meg, JO KORMANY, mert visszaszoritotta ezt a buncselekmenyt.
Osztap_Bender
2024. február 28. 18:36
Rétvári Bence: Ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején Nos, az ilyenkor kihagyhatatlan kérdés: és a parlamentben?
syphax-2
2024. február 28. 15:26
Bizonyhogy akkor még nem derülhetett ki--mármint a 2016.aug.20-i kitüntetéskor, hogy János bácsi "sáros", azaz pedofil Hiszen a vizsgálatot még 2011-ben "erről" épp Gy,.ék állitották le ill. akadályozták meg. Tehát az EREDENDŐ ÉS ELSŐDLEGES PEDOFILSIMOGATÓ ÉPPENSÉGGEL GY.!!! MÁS KÉRDÉS, HOGY RÖVIDDEL A KTÜNTETÉS UTÁN MÉGISCSAK KIDERÜLT ÉS AKKO MÁR LEBUKOTT A BŰNÖS jANI BÁ'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!