Politico: Zene Orbán füleinek az EU-csúcson született megállapodás

2024. február 01. 16:56

A brüsszeli lap is megírta összefoglalóját a csütörtöki EU-csúcs eredményéről.

2024. február 01. 16:56
null

A Politico is beszámolt a csütörtöki EU-csúcs eredményeiről. A brüsszeli lap diplomáciai forrásokra hivatkozva közölte: az európai vezetőknek három kiegészítéssel sikerült megnyerniük Orbánt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az Európai Bizottság éves jelentést készít az ukránoknak szánt segélycsomag végrehajtásáról, amelyről vezetői szintű vita lesz, és ha szükséges, két év múlva az Európai Tanács felkéri a Bizottságot: javasolja az új költségvetés felülvizsgálatát az Európai Tanács kapcsolódó tervezetének mentén. Az EU vezetői továbbá kiegészítették a megállapodást egy sorrál, amely a korábbi, 2020 decemberi döntésükre reflektál. A kiegészítés biztosítja, hogy az Európai Bizottság tisztességesen és objektíven értékeli a jogállamiság helyzetét Magyarországon” – olvasható a lap hasábjain.

Ez zene Orbán füleinek, hiszen a 2020-as szöveg hatással van arra a 6,3 milliárd eurónyi uniós kohéziós forrásra, amelyet a jogállamiság hiányosságai miatt fagyasztottak be Magyarország számára”

– teszi hozzá a brüsszeli lap.

A Politico eredeti, angol nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2024. február 02. 00:10
Akitlosz 2024. február 01. 21:28 "Ez a megállapodás Ukrajnának jó. Röhejes Orbán győzelemként előadni." Persze ez ÍGY nem igaz! Mint egy másik cikknél már írtam is: az az érdekes ebben a (rövidre sikerült) EU csúcsban és a megállapodásban, hogy SENKI, tehát egyik fél sem aratott teljes győzelmet! Orbán, helyesebben Magyarország közelebb került a még visszatartott pénzekhez. Az Európa Tanács figyelmeztette az EP és az EB nagyokosait, hogy illegális új feltételeket támasztani Magyarországgal szemben! Vagyis: amit az elmùlt néhány napban azok követeltek a buzik meg a transz- szexuálisok számára, az nem jog és megállapodás szerinti - tehát nem legális. Úgyhogy minden fél felállhat az asztaltól, és mehet haza csalódottan. Magyarország mégis kapott talán többet is a kompromisszum alapján, mint tegnapelőtt még remélni lehetett!
5m007h 0p3ra70r
2024. február 01. 23:26
Ez sem tudja merre van arccal elòre. (és még csúf is szegényke) Donath Anna gondolata a mai, Ukrajnának nyújtandó EU csatlakozáshoz szükséges gyorssegélyről tartott szavazás kapcsán: “ Magyarország miniszterelnöke végre helyesen döntött, amikor megszavazta az ukrán honvédő háború támogatását.” 🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻 Kommentárunk: háp-háp. 🦆
B_kanya
2024. február 01. 23:16
"MaBaker5m007h 0p3ra70r 2024. február 01. 22:08 Anyád temetésén is tapsolnál ha a libsik szomorúak lennének te egybites fasz!" Te már a tagadás fázison túljuttál, a dühnél jársz :) Aztán alkudozás, depresszió és végl belenyugvás.
2024. február 01. 23:14 Szerkesztve
5m007h 0p3ra70rB_kanya 2024. február 01. 23:10 "Hagyjad. Akkora hátraarcot csinaltak, hogy már magukat sem értik. 4793-szor írták le zavarodott kínjukban, hogy “Orbánt kibaszták a tervével együtt”. Azzal a tervével aminek vègül egyes elemeit felhasználtak" Ráadásul még mindig nem tudjuk a pontos szöveget, nem tudjuk mit beszélt Melonival és Micronnal (meg a belga traktorosokkal), amit eddig lehet tudni az alapján az is lehet, hogy Magyarország 1 Eurot áll a "közös" kölcsönből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!