Orbán látványosan és nagyon gyorsan megtérdelt az Ukrajnának nyújtott segítség ügyében

2024. február 01. 17:15

Az elmúlt 24 órában végignézhettük, hogy kell Orbánt megtérdeltetni.

2024. február 01. 17:15
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir; MICHEL, Charles
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Orbán látványosan és nagyon gyorsan megtérdelt az Ukrajnának nyújtott segítség ügyében a rendkívüli EU csúcson. Az elmúlt 24 órában végignézhettük, hogy kell Orbánt megtérdeltetni. Ez körülbelül úgy történt, mint amikor Rodolfó a bűvészművészmutatványai előtt mondta: a kezemet nézzék, mert csalok!

Feleleveníteném az elmúlt egy hét eseményeit.

1. »Halálosan megfenyegették« Szijjártó Pétert, a teljes magyar propagandasajtó megtelt azzal, hogy »az ukránokkal« nem lehet tárgyalni, nem szabad Ukrajnába menni, nem szabad egyezkedni.

2. Miután a magyar propaganda sajtó lehozta, hogy nem szabad Ukrajnába menni, Szijjártó elment Ukrajnába, díszkísérettel, biztosítással, tokkal vonóval.

3. Közben legfőbb reménysége, szövetségese Giorgia Meloni és kormánya, diplomáciája több rendben, több szinten is beszólt Orbánnak. Az antifa ügy természetesen nem csak a Magyarországon meglábbilincselt antifa aktivistáról szólt. Hanem arról, hogy az európai jobb és szélsőjobb nem az a szélsőjobb, amit Orbán támogat. Orbán mögött nincs sem jobb, sem szélsőjobboldali támogatás, nincs szövetség, nincs alku. Pláne nincs alku a jogállamiságról, európai alapokhoz való hozzáférésről. (Ettől természetesen nem leszünk boldogak sem nyugodtak, hogy az olasz széljobbnak kell megtérdeltetni Orbánt. De azzal főzünk, ami van.)

4. Ezután a magyar propaganda sajtó lehozta, hogy Meloni is »Soros bábúja«, és hogy Magyarország egyedül maradt, de nem baj, mert egyedül is legyőzi Brüsszelt.

5. Orbán bátran felült a repülőre, este még elbeszélgetett a fejével nem szövetségese, Giorgia Meloni, és pikk-pakk ma a magyar miniszterelnök kapitulált.

6. Erre rögtön megírta a propagandasajtó, hogy legyőztük Brüsszelt.

7. A magyar ellenzék meg ádázan vitatkozik arról, hogy olvassuk-e a Kisködmönt?

plusz egy pont:

9. Szerintem, ha Orbán Viktor elolvasta volna rendesen a Kisködmönt annak idején, Magyarország egy sokkal sokkal élhetőbb, másik Magyarország lenne.”

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. február 04. 01:31
A Boróka az nem egy női név? Vagy ennek a Prohászka a keresztneve? Vagy akkor ki az pasi képen???
Faterohm
2024. február 03. 15:03
Mit írjak errer? hibbant libbant! Több jelzőre nem érdemes.
Stefi
2024. február 03. 11:43
Egy észrevétel: a megtérdel és a letérdel között ugyanaz a különbség, mint a mebasznak és lebasznak között.
Stefi
2024. február 03. 11:17
Amióta a marosvásárhelyi rádió vezetősége a végleges bírói döntésig /rágalmazási per hamis állításokkal egy kollégája ellen/ felfüggesztette Parászka Boróka megszólalási jogát a rádióban, úgy tűnik rettenetes éleslátással és elemző képességgel vigyázó szemeit Brüsszelre, jelesül Orbán Viktorra vetette. Hogy ebből mit sikerült levezetni, minden olvasó józan értékelésére bízom........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!