Hárommillióval léptek le a kamu recski kazánszerelők

2024. február 12. 10:17

Még a bankba is elkísérték az áldozatukat.

2024. február 12. 10:17

Az Egri Rendőrkapitányság Pétervásárai Rendőrőrse 2024. február 8-án vett őrizetbe két recski lakost, akik ellen csalás bűntett miatt indult eljárás – írja a Police.hu.

A 40 és 33 éves férfit azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy 2024. február 8-án reggel megjelentek egy helyi lakosnál, ahol kazánszerelőnek adták ki magukat és miután úgy tettek, mint akik felmérték a házat, közölték, hogy több probléma is van a kéményekkel, illetve kályhákkal,

viszont 3 millió forintért meg tudják javítani a „feltárt hibákat”.

Az idős sértett közölte, hogy sajnos nincs otthon annyi pénze, csak a bankban. A két „szerelőnek” ez sem okozott problémát, autójukba ültették a ház tulajdonosát,

majd meg sem álltak az első bankig, ahol a kezükbe került a kicsalt összeg, azonban érdemi munkát nem végeztek.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy a bejelentést követő három órán belül azonosították a két gyanúsítottat, akiket otthonukban fogtak el, majd kihallgatásukat követően kezdeményezték a letartóztatásukat. A zsaruk a kutatás során az elvitt pénz egy részét is megtalálták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI/Donka Ferenc

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. február 12. 12:17
A gázszerelőkkel és a kazánszerelőkkel mindig baj van! :DDD
I feel the earth move under my feet
2024. február 12. 11:34
3 millióból komplett kazáncserét meg lehet csinálni.. kéményestől..
Box Hill
2024. február 12. 11:26
Korábban a Recski Kényszermunka táborban nem a vagyont a tulajdonostól, hanem a tulajdonost a vagyonától távolították el az elvtársak.
egy genetikusanalattvaló
2024. február 12. 10:49
Értem én, hogy a sértett idős. De miért ad előre pénzt az önmagát vállalkozónak mondó személynek? Egyáltalán hogyan került velük kapcsolatba? Ki volt a közvetítő, ajánló? Mitől világosodott meg a pénz átadása után, merthogy a rendőrség még aznap, az elkövetés napján, a bejelentés után 3 órán belül elfogta az elkövetőket? Vagy a banki alkalmazottak hívták fel a figyelmét a rendőröknek? Miért nem próbálták lebeszélni az idős embert a pénz felvételéről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!