Gyurcsány volt pszichológus tanácsadója Ceausescuhoz hasonlítja Orbánt, és agyonverést emleget (videó)

2024. február 11. 07:24

Az idős baloldali pszichológus eközben összekeverte Lázár Jánost a Kádár-kori miniszterelnökkel, Lázár Györggyel.

2024. február 11. 07:24

Eltorzult Orbán Viktor személyisége a hatalomtól – fejtegette a Klubrádión Varga Zoltán pszichológus, aki korábban Surányi György, Simor András és Gyurcsány Ferenc tanácsadója volt. 

A műsorban hosszasan próbálták lejáratni a miniszterelnököt.

Szerencsétlen sorsú embernek tartom.

Mert, amit csinál és még csinálni is fog, annak az ő életében is lesz vége, nem lesz mindig ebben a pozícióban és visszanézni egy ilyen múltra, egy ilyen környezetre, amit teremtett...” – mondta Varga. 

A pszchiológus ezután visszanyúlt a legszebb kilencvenes évekbeli balliberális toposzokhoz, és burkoltan a vidéki származással hozta összefüggésbe a kormányfő tetteinek értelmezését:

Azért szerencsétlen sorsú ember, mert ő betört ebbe a körbe, róla ír a New York Times, anyuka mit szólhat otthon, hogy a fiam a New York Timesban szerepel, és még a Stern is ír róla” – fejtegette zavarosan Varga.

Hozzátette,

Ez az ember már nincs a reális világban.”

De olyan dehonesztáló megjegyzéseket is tett a pszichológus, minthogy: „Mi lesz majd akkor, ha majd egy bottal a kezében totyog hetvenévesen. Menjünk oda, mondják és verjük agyon. (…) emögött meghúzódik egy gyomorszorító félelem.”

Ezt követően pedig Ceausescuhoz hasonlította a magyar miniszterelnököt:

Ceaucescura gondoljunk,

hát borzasztó halála volt ennek az embernek, tegnap még igazán ura volt 20 millió embernek. […] Azt mondták neki, hogy most halálra ítélünk, de nem is hitte el abszurdum volt a számára.”

Nemcsak a miniszterelnököt sértegette Varga, Lázár Jánosról a következőket mondta: „A Lázárt úgy hívom, hogy a Sárkányfűárus, tudniillik a Süsü, a sárkányban szerepel (...)  az a különös mosoly, ami neki van. Ismeri azt a ravasz mosolyt. Tudom ám, én a dolgokat, nem fogsz engem átrázni.”

Varga ugyanakkor a műsorban többször is zavartnak tűnt összekevert dolgokat, például Lázár Jánost, Lázár Györgynek nevezte, ( a Kádár-rendszer egyik miniszterelnöke - a szerk.) a sértő megjegyzéseknél viszont nem hibázott. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hallgató
2024. április 19. 08:45 Szerkesztve
Ennek a magát pszichológusnak képzelő munkásőrivadéknak azért tisztában kéne a dehumanizálás/démonizálás folyamatáról. A dehumanizált egyénnel ugyanis azt tehetünk amit akarunk. Akár agyon is verhetjük. Pont úgy, ahogyan azt a nácik és a kommunisták tették ellenfeleikkel a múltban és teszik/tennék azt a liberálnácik velünk a jelenben.
Reszelő Aladár
2024. február 12. 12:20
Azt elmondta, hogy őt is elnyomják és nem beszélhet szabadon?
Intruder
2024. február 11. 19:35
Kinek képzeli ez a szardarab magát?
evpus
2024. február 11. 19:30
Még egy hülye. Olyan hülye, mint a gazdája Gyurcsány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!