Fegyházbüntetést indítványozott az ügyészség a férfiaknak, akik kétszer is kiraboltak egy kiskorút Budapesten

2024. február 16. 09:53

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a három, büntetett előéletű férfit csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja.

2024. február 16. 09:53

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2023 nyarán egy budapesti buszon, fenyegetéssel szerezték meg egy kiskorú pénzét, majd a buszról leszállva, az Örs vezér terén is kirabolták – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a vádlottak 2023. augusztus 7-én délután a XVII. kerületben felszálltak az Örs vezér tere felé tartó egyik autóbuszra, ahol leültek a kiskorú sértett mellé. 

Ezt is ajánljuk a témában

Egyikük azt mondta a sértettnek, hogy a társai le akarják őt ütni, de ha ad neki ezer forintot, akkor megvédi őt. A sértett félemében átadta a kért összeget, a vádlott azonban ezután újabb ezer forintot kért tőle, amit a kiskorú a fenyegetés hatására szintén átadott. A gyermek az Örs vezér terénél leszállt a buszról, a vádlottak pedig követték őt, és amikor utolérték, közrefogták, majd az egyik elkövető benyúlt a zsebébe, és abból egy fülhallgató tokot, cigarettát és készpénzt vett ki, miközben az egyik társa a sértett másik zsebében kutatott értékek után. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a három, büntetett előéletű férfit csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. február 16. 18:19
á,faszt...csak simán agyon kellene verni az ilyeneket
zatoicsi
2024. február 16. 13:18
ja, amúgy ezeket simán fel kéne akasztani ott az Örs vezér téren, azt hagyni hadd himbálódzanak a szélben, micsoda visítást rendezne Schwartz György csürhéje
zatoicsi
2024. február 16. 13:17
ezeket nem börtönbe kell zárni, hanem nyilvánosan megbotozni, korbácsolni, fülét vagy orrát levágni stb. Az ilyen legalja mocskokkal szemben a börtön lófaszt se ér. Ezek csak a testi fenyítésből értenek, ha a bőrén érzi a geci hogy maradandó és fájni fog. Levágott füllel nem fog emberkedni
B_kanya
2024. február 16. 12:34
Osztap_Bender 2024. február 16. 10:58 "Most 2024. február 16-a van. Mi történt 2023 augusztus 7-e óta? Ez durván 5-6 hónap. Ennyi időbe telt a rendőrségi vizsgálat és a vádemelés? " Inkább a bíróságok. A zsaruk szerintem aznap megfogták őket, talán még előzetesben is vannak azóta....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!