Zelenszkij nem utazott el Davosba, ahol a saját béketervéről tárgyalnának

2024. január 14. 17:17

Pedig több mint nyolcvan nemzetbiztonsági tanácsadó is részt vesz a találkozón.

2024. január 14. 17:17
Zelenszkij egy F-16-osban

Január 15-19. között rendezik meg az 54. davosi Világgazdasági Fórumot, amelynek idei mottója: A bizalom újjáépítése. A Világgazdasági Fórum egy svájci nonprofit alapítvány, amely független nemzetközi szervezetként a világ helyzetének javítása mellett kötelezte el magát. Székhelye a Genf melletti Cologny, legismertebb rendezvénye az évente megszervezett davosi találkozó, amelyen a világ politikai, társadalmi és gazdasági vezetői gyűlnek össze, 

hogy megvitassák a legégetőbb globális kérdéseket, meghatározzák a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.

A Magyar Nemzet cikke szerint mintegy 81 nemzetbiztonsági tanácsadó vesz részt a vasárnapi, ukrajnai béketerv kidolgozására és támogatására rendezetett találkozón, ami az eddigi legnagyobb a korábbi koppenhágai, dzsiddai és legutóbbi, októberi máltai találkozók után. A tisztviselők bíznak abban, hogy a találkozó majd elvezet oda, hogy kitűzhetnek egy időpontot egy globális békecsúcsra, ahol támogatásukról biztosíthatják majd a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által kidolgozott béketervezetet. A lap szerint

a vasárnapi találkozón azonban az ukrán elnök nem vesz részt.

Egy magas rangú kijevi tisztségviselő novemberben még arról beszélt, hogy 2024 februárjában sor kerülhet egy csúcstalálkozóra, ahol már a tervezet végrehajtásáról beszélhetnek, Ukrajna eközben viszont attól tart, hogy a gázai háború megnehezíti a diplomáciai támogatás elnyerését és elvonja a figyelmet az ukrán háborúról – olvasható a cikkben.

(MTI, Magyar Nemzet)

Nyitókép: Sergei GAPON / AFP

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2024. január 19. 18:43
Ki nem szarrja le őket. Már a háború előtt is egy csődtömeg, szarfészek volt az ország, pedig minden feltétele adott volt hogy Európa leggazdagabb állama legyen. Nem volt jó. Most az Orosz nyakörvet puccsal, lecserélték jenkire, még rosszabb lesz. Amint vége lesz a harcoknak, az elkerülhetetlen totális állam csőd bekövetkezik.
bagira002
2024. január 16. 18:39
Nincs béke terve ,nincs mit mondani . Kérdésektől fél Ukrajna a háborút elbukta , ha valamit mondana azt hazudja . Még a foss is a pofájára kenné . Ursula barátnőcskéje se tudná megvédeni . Trumptól fél az egész háborúpárti náci , euban bukta lenne az ingyenélő magyar gyűlölő szaralakoknak .
atti64
2024. január 14. 21:37
Ez a köcsög még él???????????????
backsplash
2024. január 14. 21:25
Az egyik főnöke, Andrij Jermák ment tárgyalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!