Orbán Viktor: A liberális EP-képviselők ismét megtámadták Magyarországot

2024. január 18. 17:22

Meg akarják fosztani az embereket azon jogaiktól, hogy döntéseket hozzanak a jövőjükről - így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a hazánkat érő újabb uniós támadásra. A képviselők Brüsszellel is összerúgták a port, amiért felszabadított a hazánknak járó uniós forrásokból. Ez már a hazai baloldal egy részének is sok.

2024. január 18. 17:22
null

Ismét elítélte hazánkat az Európai Parlament, a két napos vita végén a képviselők állásfoglalásukban az Európai Bizottságot is elmarasztalták, amiért Magyarország hozzájuthatott az uniós források egy részéhez. A Magyarország ellen indított, kétnapos parlamenti vita élére állt Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos ep-képviselő. A két vitát magában foglaló ülés első része az előző és az elkövetkező uniós csúcsokra fókuszált, míg a második a magyarországi helyzet és a befagyasztott uniós pénzeszközök címet viselte. 

Brüsszel jelenleg több mint 20 milliárd eurót tart vissza a magyar kohéziós és helyreállítási alapokból, és továbbra is a migrációhoz és az LMBTQ-jogokhoz kötik az uniós pénzek kifizetését. Budapest az összes pénz feloldását követeli. Állásfoglalásukban azonban a képviselők azt mondták, hogy „az EU semmiképpen sem engedhet a zsarolásnak”, és felszólították a tagállamokat, hogy álljanak ki határozottan Orbán Viktor vétópolitikájával szemben.

A leadott szavazatok több mint hetven százalékos támogatásával fogadta el az Európai Parlament a legújabb állásfoglalását, amelyben a magyar kormány mellett bírálják az Európai Bizottságot, mert uniós forrásokhoz juttatta Magyarországot.

A dokumentumban az Európai Parlament jogi lépésekkel fenyegeti az Európai Bizottságot, miután 10 milliárd eurós befagyasztott kohéziós forrás szabadítottak fel Magyarország számára. 

A csütörtökön elfogadott határozatukban a törvényhozók elítélték a Brüsszel döntését, és kijelentették, hogy Magyarország nem teljesítette a bírói függetlenség követelményeit.

Ezt is ajánljuk a témában

A parlamenti vitát és a Magyarországgal szembeni hisztérikus hangulatot Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos képviselők beszéde fokozta, akik határozottan felszólították a képviselőket, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy Magyarország ne jusson hozzá a fennmaradó, még befagyasztott uniós forrásokhoz.

Orbán Viktor: a liberális ep-képviselők megtámadták Magyarországot

A magyar kormányfő az X-en reagált a strasbourgi ülésen elhangzottakra. Bejegyzésében reagált az Ukrajnának nyújtandó támogatásra is.  

A liberális EP-képviselők ismét megtámadták Magyarországot. Lényegében meg akarják fosztani az embereket azon jogaiktól, hogy döntéseket hozzanak a jövőjükről. Micsoda antidemokratikus álláspont! Magyarország nem ért egyet. Ha segíteni akarunk Ukrajnának, tegyük azt az EU költségvetésén kívül és évente! Ez az egyetlen demokratikus álláspont mindössze 5 hónappal a választások előtt.

–  hangsúlyozta bejegyzésében a miniszterelnök az X-en.

A hazai baloldal is besokallt a Momentum magyarellenes fellépésétől

Ungár Péter, az LMP társelnöke is kritizálta Cseh Katalin és Donát Anna fellépését. A politikus Facebook-bejegyzésében leszögezte: 

nem helyes egyetlen ellenzéki képviselőtől, hogyha azért kampányol, hogy ez a pénz ne érkezzen meg Magyarországra. Ez a pénz jár a magyar embereknek, nem Orbán Viktornak, hanem az állampolgároknak.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 25. 19:33
Mikor függesztik már fel Orbanisztan EU-s tagságát? A vak is látja, hogy az Orbán (félre)vezette diktatúra NEM PASSZOL a Demokratikus Jogállamok Klubjába. S mivel Orbán maga mondta, hogy az EU-s pénzek az aprópénz... már ezek a segélyek sem indokolják az ottlétét. És ORBÁN szerint pocsék a kv, amit innia kell, amikor KIKÜLDIK a TEREMBŐL, mig a nagyok odabenn tanácskoznak és döntenek ......NÉLKÜLE.
jostothu
2024. január 19. 13:14
Nyomorultak bolsevik tempója. (vagy náci? ugyanaz)
Szerintem
2024. január 19. 11:45 Szerkesztve
I"nfa01 2024. január 18. 22:17 Nem Magyarországot hanem Orbán Viktort és tolvaj rokonait valamint haverjait támadták.A kettő közel sem ugyanaz." Márpedig Magyarország pénzeit, Magyarország szavazati jogát nevezik meg a jelentéseikben, dokumentumaikban.
Lajoss
2024. január 19. 11:23
Egységes,többpárti az undor az Únióban a magyar pártállammal szemben. 😢
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!