Karácsony a kampány részének tekinti, hogy az ellenfelei vizsgálóbizottságot akarnak felállítani Lánchíd-ügyben

2024. január 21. 07:26

Azt sem tartja aggályosnak, hogy a Fővárosi Önkormányzat olyan céggel van kapcsolatban, amelyiknél a NAV nyomozást tartott.

2024. január 21. 07:26
null

Pénteken tartott sajtótájékoztatót Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje. A politikus a Lánchíd felújításával kapcsolatban azt mondta, rendbe kell tenni a az ügyet, majd felszólította Karácsony Gergelyt, hogy állítson fel azonnal vizsgálóbizottságot. 

Az nem lehet, hogy a Lánchidat, a főváros és a nemzet egységének szimbólumát egyfajta korrupció gyanúja lengi körül”

– közölte Brenner.

Ezt is ajánljuk a témában

Kihívójának megjegyzéseire Karácsony Gergely úgy reagált, hogy ezeket csak a kampány részének tekinti, pedig a Magyar Nemzet szerint a munkák ára ötmilliárd forinttal emelkedett, miután a Városháza új tendert írt ki, illetve érvénytelenítette a régit. Az új cégnél azóta a NAV is tartott házkutatást; a Fidesz jelezte, hogy támogatja a vizsgálóbizottság felállítását.

A Magyar nemzet körkérdést küldött a pártoknak, vajon ők is támogatják-e a vizsgálóbizottságot. Egyedül az LMP válaszolt, amely szerint még nem hoztak döntést a témában.

Karácsony az ATV-nek adott interjújában úgy fogalmazott: „Mi köze a Fővárosi Önkormányzatnak egy olyan nyomozáshoz, ami egy olyan cég irodájában volt – ami tudtommal nem is nyomozás, átadtak adatokat –, akivel ugyan mi szerződésben voltunk, de akinek ezer másik szerződése van?”

Nyitókép: Istvan RUZSA / POOL / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2024. január 21. 20:00
Komcsit, ha számon mernek kérni az rágalom. Bárki másnál korrupció. Kérdezgetjük, milyen pénzak jöttek 2022-ben a "demokratikus ellenzékhez"? Egy vélemény. Eltünt a Tarlós álltal rájuk hagyott hatalmas lé. Lehet, ügyes csatornákon kijutott nyüüüűűjorkszidibe, aztán visszajött belőlle egy kevés. Szokták mondani Mr. Szoroszról, az ő pénze. Egy fenét. A mi pénzünk, csak hozzá került.
Bp1964
2024. január 21. 09:49
Hát karigeri ebből is pénzelte a DK-t meg a többi havert. Tolvaj, hazug féreg.
véna
2024. január 21. 09:42
Geli soha nem ért semmit.
Sztrovacsek
2024. január 21. 09:22
A rendszerváltás óta röhögünk ezeken a vizsgálóbizottság nevezetű politikai szarkeveréseken, pártoktól és kormányoktól függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!