Hogyan tovább, unió?

2024. január 03. 23:20

2024. január 03. 23:20
VON DER LEYEN, Ursula; METSOLA, Roberta
Fricz Tamás
Fricz Tamás

Az Európai Unió történetében talán még soha nem álltunk olyan fontos és meghatározó európai parlamenti választás előtt, mint amilyen a június 6–9-ei lesz (mi 9-én, vasárnap szavazunk majd). Másképp fogalmazva: 2024 meghatározó év az uniónak, sok minden eldől a hogyan továbbról.

Az igazi kérdés az, hogy a szuverenista, a föderális uniót elutasító, a tagállamok önállóságára és valódi egyenjogúságára épülő pártok képesek lesznek-e arra, hogy jelentősen megnöveljék erejüket és arányukat a parlamentben, vagy megmarad a fősodratú, globalista-liberális erők, illetve a hozzájuk csatlakozó – eredetileg jobbközép – néppárti képviselők többsége.

Ráadásul itt és most egy kismértékű elmozdulás nem igazán segít a szuverenista, nemzeti oldalon. Világos és egyértelmű váltásnak kell bekövetkeznie az erőviszonyokban ahhoz, hogy valóban sikerüljön az Orbán Viktor által megalapozott terv, mégpedig az, hogy ne kifelé menjünk az unióból, hanem egyre inkább befelé, magyarul: képessé váljunk az unió radikális átalakítására.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Epiphone
2024. január 07. 08:51
A korrupcios esetekrol igen nagy csend van......
survivor
2024. január 04. 05:24 Szerkesztve
Hogyan ? SEHOGYSE.
Kozmosz
2024. január 04. 01:18
Remélhetőleg ez a hülye picsa már nem éri meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!