„Elment a magyar nyelv őre” – így búcsúzik Orbán Viktor Grétsy Lászlótól

2024. január 22. 16:39

A közismert magyar nyelvész 91 éves volt.

2024. január 22. 16:39

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, 91 éves korában elhunyt Grétsy László.

A közismert magyar nyelvészt a legtöbben a köztévé Álljunk meg egy szóra! című műsorából ismerhették, melyet Vágó Istvánnal közösen vezetett. Grétsy halálhírére Orbán Viktor is reagált.

Mint írta, 

Grétsy László a magyar kultúra és a magyar nyelv elhivatott őre volt. 

Mindent köszönünk!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rodolfo
2024. január 22. 20:56
Isten nyugosztalja! Nagyon szerettem a műsorait. Nyugodjék békében.
Szuperszig
2024. január 22. 20:00
Eljön még az idő, mikor mások is megértik, hogy magyarul beszélni/tanulni nem divat kérdése. Magyarul gondolkodni a lét kérdése. Nyelvében él a nemzet. Mi vagyunk rá a bizonyíték.
Töki
2024. január 22. 19:39
Isten nyugosztalja Laci bácsit! Vitya mindent leírt!
ghelmddfd
2024. január 22. 17:53
„Elment a magyar nyelv őre” ----------- 1. Az el az folyamatos, a magyar nyelv rekkint, de így a két partikel együtt rakta volna: el-me. De inkább végomegy, vé-gho. 2. Nem őre. Magyarul uerár, indogermán uer stumától ár-val, vagyis őrár. Nem e a possesív, hanem az indogermán ja:őrárja. 3. A nyelvvel dolga nem volt, nem volt őrárja, attól, hogy a nyelv Kirgen, a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, vagyis stak egy fingrista volt, a magyar nyelv, Kirgen fájandja, a mesterséges halandzsa, az új-ónemmagyar makogás őrárja max így stak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!