Csintalan csalódott: „Azt reméltem, hogy mostanra a magyar ellenzék jobb állapotban lesz” (VIDEÓ)

2024. január 09. 16:46

Az MSZP-s politikus úgy látja, a kormánypárt politikájában megjelent egy új elem: a hazaárulózás.

2024. január 09. 16:46

A KlikkTV Mélyvíz című műsorának vendége volt az MSZP politikusa, Csintalan Sándor, aki a két választással is színesített 2024-es esztendő hajnalán elmondta, kevés optimizmus van benne az új évet tekintve, de lelkes, mert semmi nem reménytelen.

Van bennem némi csalódottság, mert azt reméltem, hogy mostanra a magyar ellenzék jobb állapotban lesz. Abban az értelemben, hogy lesz kihívója a rendszernek. Mindkét idei választás nagyon fontos lesz, de engem igazán a 2026-os izgat. Elsősorban az, hogy lesz-e kihívója, nemcsak ellenzéke a Fidesznek”

– jelentette ki Csintalan, aki úgy fogalmazott, Orbán Viktor és a NER már érzi, hogy el lehet veszíteni a hatalmat, jobban érzi, mint amennyi reményt fűz ehhez az ellenzék.

Az MSZP-s politikus úgy látja, a kormánypárt politikájában megjelent egy új elem: a hazaárulózás. Mint mondta, az önkényuralom nem egy statikus állapot, mindig szorítania kell, volt idő, amikor sokkal gyorsabb és durvább volt, például az 1930-as évek Németországában vagy a görög drámákban, de mindig szintet lép.

„Itt van például ez a Szuverenitásvédelmi Hivatal, amit a NER ávójának szoktam interpretálni. Tudjuk, hogy a megfigyeléseket illetően a hálószobáig be tudnak tekinteni az ember életébe. A választások tisztaságának megőrzése érdekében az információgyűjtés és a megbélyegzés tekintetében megfellebbezhetetlen módon joguk és lehetőségük van állampolgárok erkölcsi, emberi diszkreditálására, politikai ellenfeleik karaktergyilkolására” – hangsúlyozta Csintalan.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikus kifejtette: „Csak a vak nem látja, hogy alaptörvény-ellenesen Orbán Viktor és a Fidesz a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik.

Ez bűnös tevékenység. És a legfájóbb, hogy a parlamenti ellenzék nem veszi tudomásul, hogy csak bejárnak az épületbe, üléseznek, de semmilyen érdemi döntést nem hoznak.

Ez konkrétan maga a diktatúra” – elemzett Csintalan, majd hozzátette, az ellenzék jelenleg „egy ágyban fekvő agyvérzéses beteg”. Úgy fogalmazott, a rendszerkritikus politikai pártoknak meg kellene érteniük, hogy mi a fő kérdés, ez pedig nem más, mint a rendszer felszámolása és megbuktatása: „Olyan összefogást kell összehozni, amely megcélozza 2026-ra vagy 2030-ra a parlamenti kétharmadot!”

Fotó: képkocka/YouTube-videó

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2024. január 12. 23:16
A kis csintalan. Elfenekelni. Az apja faszával.
syphax-2
2024. január 10. 06:54
LEHETNÉL OKOSABB CSIIIINYTALAN APUCI, AHHOZ KÉPEST HOGY ANNO AZ EGRI HÓÓÓÓ SHIIII MIIINYH ÁLTALÁNOS OSKOLAI TANÁRKÉPZŐBE' AZ Ú.N. PEDAGÓGHIAI FŐOSKOLÁBAN EGY CSOMÓ MARXISTA BÖLCSELEMMEL TÖMTÉK MEG A KOPASZ TÖKFELYEDET...VALAMENNYIRE---BAZZDMEG APUKÁM!
paperfellow
2024. január 10. 04:12
Mitől lenne jobb helyzetben? Ugyanazok a szar arcok vannak mint nyol-tíz éve.
tapir32
2024. január 10. 02:40
Az EU-ban egyetlen egy ország sem köteles mindenben egyetérteni a többi országgal! Minden ország képviselője ragaszkodhat az általa képviselt állásponthoz! Amennyiben, a saját állásponthoz való ragaszkodást szankcionálják, az a diktatúra, az a zsarolás! Változtatni kell az EP összetételén! Antidemokratikus képviselőknek nincs helye az EP-ben! Az ilyen alakok számos megnyilatkozása nem áll összhangban a közös értékekkel, mint a demokrácia, a szabadságjogok, valamint a jogállamiság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!