A békési tanyavilágban sem könnyű az élet

2024. január 24. 21:43

Szerencsére Marika nénit sűrűn látogatják gyerekei, unokái, és ezt jó volt látni.

2024. január 24. 21:43
Novák Katalin
Novák Katalin
Facebook

„Marika nénivel a békési tanyavilág problémáiról beszélgettünk - Békés vármegye-látogatás. Minden vármegyében igyekszem megismerni a problémákat, a kihívásokat is, amelyekkel a helyiek szembesülnek. Marika néni egy 90 éve épült tanyán él nem messze Kondorostól. A békési tanyavilágban sem könnyű az élet, pláne ha valaki egyedül él, szerencsére Marika nénit sűrűn látogatják gyerekei, unokái, és ezt jó volt látni.”

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2024. január 26. 16:16
A mi falunkban 1940-ben még 6 ezer magyar élt ebből 4-ezer tanyán. Mára a magyarok száma kétezer alá csökkent, ebből külterületen alig élnek néhányan. A romák száma viszont felgyorsulva növekszik elérik az 1ezer főt Az életmódban náluk is van fejlődés, egyre többen dolgoznak és sokat adnak a higéniára is. De a fiatalok között nagyon sok a drogos.
pesszimista
2024. január 26. 15:52
Kár ilyesmin rugózni , olyan világot élünk, hogy bármilyen pártállású a politikus minden tettében tetten érhetők a piár szempontok. A tanyavilág meg folyamatosan zsugorodik, mert egyre fogy a gazdasági alapja.
stones1963
2024. január 25. 11:03
Itt élek 19 éve /békés v.megye/ egy hatezer fös településen. Bp.-ről jöttem el.-ha mérlegelni kell,hogy megérte e igen a válasz.Nagyon "szeretem " amikor bp.-ről megmondják,hogy élünk mi itt az elmaradott vidéken.Elárulom ugyanúgy,ahogy mindenki más ebben az országban.Itt is van olyan gazdagság mintha Svájcban az úri negyedben lennél,és van a Hős utca megfelelője is.A vidék élni fog és nagy városok is nem kellene sem felmagasztalni,sem lenézni ezt az életformát.
Skywalker_bp
2024. január 25. 09:44
A formális kormányfô nem elírás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!