Őfelsége ellenzéke

2023. július 21. 21:03

Végre nem csak Schiffer András játssza a díszbohóc szerepét.

2023. július 21. 21:03
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„A Fidesz eddig leginkább azon igyekezett, hogy egy táborba terelje az ellenzéki pártokat (propaganda nyelven a »baloldal« ennek a neve és egy  volt miniszterelnök vezeti), most viszont mintha taktikát váltottak volna. Úgy tűnik, egyes ellenzéki pártok  hivatalosan is elfogadták a nekik kiosztott »őfelsége ellenzéke« szerepet, hiszen képviselőik lelkesen szerepeltek az állampárt legfontosabb nyári eseményén, a Bálványosi Szabadegyetemen.

Ők azok, akiket egy ideje az állami propagandatévé is meghív a stúdióba

azért, hogy aztán ott egyetérthessenek a kormánnyal a finom kritika mellett, persze.

A Fidesz szempontjából érthető az igyekezet, végre nem csak Schiffer András játssza a díszbohóc szerepét, szépen el lehet bábozni a demokratikus vitákat, valójában mindenféle kockázat nélkül. Az is elég egyértelmű, hogy a három törpepárt három képviselője milyen előnyöket remél a szereplése cserébe. Szavazót nyilván egyet sem nyernek ezekkel a fellépésekkel (ha Önök ismernek valakit, akit ez a szereplés csábított át a fideszes szavazók közül, kérem, írjanak nekem!), de ha ők eljátszák a neki kiosztott szerepet, más elbánásban részesülnek majd a hatalom részéről, mint azok, akik megpróbálnak a rendszer ellenzékeként működni.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobtvojumaty
2023. július 25. 20:32
Te vagy a díszbohóc, Xanaxházy.
Libakergető
2023. július 25. 15:19
Postacímet kérek a lódoktortól. Küldenék neki olyan zoknit aminek eltűnt nálam a párja. Biztosan tudja majd hasznosítani.
AROON
2023. július 25. 09:52
Ragyadoktor eszement írását olvashattuk!
Akitlosz
2023. július 24. 16:05
Ki őfelsége? Nem rémlik, hogy lett volna alkotmányhelyreállítás, királyválasztás, koronázás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!