Váratlan helyről kaptak sistergős balegyenest Dobrevék

2023. december 14. 16:43

Van ez így, a történelem ismétli önmagát.

2023. december 14. 16:43
DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Nagy Attila Tibor független, objektív (sic!) politikai elemző még pár hónapja látott reményt arra, hogy a végre az őáltala hőn áhított baloldal kerüljön hatalomra. Facebook-oldalán idézte a saját, ATV-ben elhangzott javaslatát, Itt a lehetőség címmel:

»Most, hogy hónapok óta csökkennek a reálbérek, itt a lehetőség az ellenzék előtt, hogy a »minél rosszabb, annál jobb« alapon ezt a helyzetet a maga javára használja, mondtam az ATV A nap híre műsorában. Elképesztő, hogy az állam rossz példát mutat, és az általa fenntartott kórházak már tartoznak a beszállítóknak.«

Változnak az idők. Az elemző most már másképp látja a baloldali ellenzék esélyeit:

»Sem a 2022-es országgyűlési választás, sem más felmérések nem igazolták a baloldali-liberális pártok 'Éljen, Ukrajna!' hozzáállását és a putyinozást. (…) Jól látható, hogy a szuverenitás-téma mellett a Fidesz választási kampányának az Ukrajnával szembeni kritikus politizálás is része, amely rezonál sok magyar választópolgár véleményére: kutatások mutatták meg, hogy Ukrajna népszerűtlen ország a magyarországi lakosság körében. Az Ukrajna-párti ellenzéki pártok pozíciója egyenesen önsorsrontó és nem találkozik számos választó álláspontjával. Így akarnak kormányt váltani?«

Kemény szavak. Úgy látszik Nagy Attila Tibor megvilágosodott. Egy híres történelmi legendárium jutott eszembe a politikai elemző bejegyzéséről.

»Te is, fiam, Brutus?« (»Et tu, mi fili, Brute?«) – kiáltott fel Julius Caesar, amikor az életére törő összeesküvők között felismerte Quintus Caepio Brutust.

Ezután a sistergős balegyenes után Dobrev és a komplett baloldal feltehetné ezt a kérdést Nagy Attila Tibornak.

Van ez így, a történelem ismétli önmagát.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. december 26. 14:26 Szerkesztve
Úgy néznek ki mint a Nyomorultakban a Thenardier hullarabló házaspár.
Tommaso
2023. december 16. 15:19
a nemzetellenes ORBÁN megalázta Magyarországot. És hazaáruló módon az EU-ból való kilépésünkön ügyködik. Ez azért hazaárulás, mert a magyarok több, mint 2/3-a hazánk EURÓPA-UNIÓS-tagságának a hive.
Krupp Skya
2023. december 16. 08:31
Na fene! ÁVH-s oldalra tévedtem..
Gonella
2023. december 15. 11:17
bééééééééni! megint tanácsokat adsz. ez már nem szereptévesztés, hanem személyiségzavar! fordulj orvosodhoz, gyógyszarászodhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!