Hivatalos: új oltási program indul, mutatjuk, kiknek ajánlják a vakcinát

2023. december 08. 15:40

A hírt Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár erősítette meg a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság konferenciáján.

2023. december 08. 15:40
Oltáshoz előkészítik a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. április 12-én.
MTI/Vajda János

„Mintegy 700-800 ezer adag, az új omikron variánsokra frissített Moderna oltóanyagot vásárolt az Orbán-kormány” – írta meg pénteki cikkében a Népszava, hozzátéve, hogy új oltási program indul Magyarországon.

A lap kérdésére válaszolva a hírt Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár erősítette meg a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság konferenciáján.

Kiknek ajánlott a vakcina?

Az államtitkár szerint „a vakcinát elsősorban azoknak ajánlják, akik a térítésmentes influenza-elleni oltásokra jogosultak” – olvasható a lap hasábjain.

Mint a Népszava felidézi: „Magyarországon térítésmentes az influenza oltóanyag a 60 éven felülieknek, a krónikus légzőszervi, szív-, érrendszeri, illetve anyagcsere-betegségben, veleszületett vagy szerzett immunhiányban szenvedőknek. Szintén térítésmentesen kérhetik az influenza-elleni vakcinát a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők, a tartós ápolási, illetve egyéb gondozó intézményben élők. A védőoltás javasolt az egészségügyben, illetve a szociális intézményekben dolgozóknak is.”

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen: oltáshoz előkészítik a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. április 12-én. Fotó: MTI/Vajda János

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2023. december 26. 18:36
Rettegjeteeeek! Oltatlan Anyukámnak most volt a 82. születésnapja, kiváló egészségnek örvend.
2023. december 09. 13:57 Szerkesztve
Két kérdés: 1. Miért akarunk megint járványban oltani, kockáztatva a ráoltást? 2. Miért hizlaljuk még nagyobbra a Big Pharmát?
MaBaker
2023. december 09. 00:51
Átlagban legalább minden 5000. adag oltás súlyos mellékhatást okozott. https://twitter.com/BMG_Bund/status/1549797012064854019 De a pfizer saját tesztje szerint 1:1000-2000 hez az arány https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36055877/ Namost aki ezt is felveszi az már gondolom 3-at 4-et beadatott. Ha ez az 5. oltása (nem vakcina, mert nem akadályozza meg a fertőzést) akkor legalább egy az ezerhez az esélye, hogy súlyos mellékhatást szenved egy oltás miatt, aminek az immunitásával már egyébként is rendelkezik mert a covid már tutira átment rajta 1x. Nagyon öregnek vagy betegnek kell hozzá lenni, hogy valaki ezt bevállalja a szinte nem létező halálozású omikron miatt, pláne úgy, hogy tutira nem a jelenlegi variánsokra lett kifejlesztve a cucc.
karakter-2
2023. december 08. 23:47 Szerkesztve
I feel the earth move under my feet 2023. december 08. 17:05 • Szerkesztve --- Hülyegyerek, én ezt írtam: "aki először mRNS oltás kap, majd fertőződik, vagy az oltás után nem kapja el a fertőzést annak 'rossz' ellenanyagai termelődnek (ami ismételt fertőzésre, autoimmun betegségekre vagy akár rákra is hajlamosíthat - ezeket az estleges k9övetkezményeket a szakirodalomból lehet tudni)." ---- Az a rossz ellenanyag típusa: IgG4. Google keresőszavak: IgG4 carcinogenicity Nagyjából 30 500 találat (0,26 másodperc) pl.: IgG4-related disease and prostate cancer: A case report and... (IgG4-kötött betegségek és a prosztata rák..) Malignancy and IgG4-related disease (Rosszindulatú daganatok és IgG4-hez kötött betegségek..) IgG4‐related mastopathy: A case report and literature review IgG4-hez kapcsolódó emlőbetegség: Esetismertetés és irodalmi áttekintés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!