Záhonyig ért a lengyel–ukrán-vita: hosszú kamionsor alakult ki a magyar határon

2023. november 22. 18:57

A fő határátkelő hosszú sorokban álltak az Ukrajnába belépésre váró teherautók.

2023. november 22. 18:57

Lapunk is beszámolt arról, hogy a lengyel kamionosok a hónap elején tiltakozni kezdtek három határátkelőhelyen azt követelve, hogy a kormány határozottabban lépjen fel az ukrán fuvarozókkal szemben, és akadályozza meg a külföldi versenytársak térnyerését. Magyarország Ukrajnával közös fő határátkelőhelyén szerdán hosszú sorok alakultak ki – közölte a vámhatóság, olvasható a Reuters hasábjain.

Ez azért alakult így, mert a teherautókat a lengyelországi és szlovákiai átkelőkről átirányították az ottani blokádok miatt.

A lengyel-ukrán határátkelőnél kilométeres a kamionok torlódása, mivel a lengyel kamionosok a második hete tartó tiltakozásuk során három határátkelőhöz vezető utakat is lezárták.

A teherautósok igyekeztek elérni, hogy korlátozzák az Európai Unióba belépő ukrán teherautók számát. Az ukrajnai kamionosok azóta nem kérnek engedélyt az átkelésre, hogy Oroszország 2022 februárjában megszállta Ukrajnát. A lengyel és szlovák sofőrök szerint ez aláásta az üzletet.

A hosszú határátkelőhelyeken kialakult sorok szerdán Magyarországra is átterjedtek, a fő határátkelőn, Záhonynál hosszú sorokban álltak az Ukrajnába belépésre váró teherautók.

A hatóságok fokozták erőfeszítéseiket, hogy a megnövekedett forgalmat átengedjék a határukon – közölte a Magyar Adó- és Vámhivatal, de „a Tisza-híd és az átkelőhely kapacitása erősen korlátozza lehetőségeiket”.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 27. 22:04
Hát csinálja, aki akarja..... Hol a hír ?
orion8
2023. november 22. 20:33
Ha a magyar gazdák/kamionosok most nem csatlakoznak a lengyelekhez, akkor a ajvékulásuk nem valid.
nempolitizalok-0
2023. november 22. 20:05
Akkor most nekünk is le kellene zárni a határt.
Mandolini
2023. november 22. 19:47
zelenszkij eléri, hogy 2025-re nem legyen Ukrajna. Akkor Kárpátalja státusza is megváltozik. Zelenszkij nem éli túl, mert a saját emberei lövik ki. Nem marad utána csak egy zongora!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!