Sztrájkot hirdetett a szakszervezet – a Volánbusz szerint indokolatlanul

2023. november 24. 22:12

A Volánbusz a szakszervezet 25 százalékos bérfejlesztési igényére, a tulajdonos felhatalmazásának hiányában pénteken nem tudott a munkavállalói oldalnak ajánlatot tenni.

2023. november 24. 22:12
null

Sztrájkot jelentett be a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) december 10-11-re a 2024-re szóló bértárgyalások felgyorsítása érdekében, a Volánbusz Zrt. azonban indokolatlannak tartja a tervezett kétnapos munkabeszüntetést.

A SZAKSZ a pénteki egyeztető tárgyaláson jelentette be, hogy kétnapos, az egész munkavállalói állományt érintő munkabeszüntetést szervez annak érdekében, hogy a Volánbusznál felgyorsuljanak a 2024-re szóló bértárgyalások – közölte a szakszervezet a honlapján.

A sztrájkot azért helyezték kilátásba, mert a Volánbusz a SZAKSZ 25 százalékos bérfejlesztési igényére, a tulajdonos felhatalmazásának hiányában pénteken nem tudott a munkavállalói oldalnak ajánlatot tenni.

Ugyanakkor a Volánbusz és a MÁV Zrt. képviseletét ellátó felső vezetők ígéretet tettek, mindent elkövetnek azért, hogy 2024. január 20-ig megállapodjanak, és a bérfejlesztés végrehajtása 2024. január 1. napjával megtörténjen – közölte a szakszervezet.

A Volánbusz Zrt. az MTI-nek pénteken küldött közleményében kiemelte, hogy 

a társaságnak felelős munkáltatóként szándékában és érdekében áll megállapodást kötni a jövő évi bérfejlesztésről. Elkötelezettek abban, hogy legkésőbb 2024. január 20-ával lezárják a jövő évi bértárgyalásokat, és megkössék a bérmegállapodást az arra jogosult érdekvédelmi szervezetekkel 

– hangsúlyozták.

A SZAKSZ a honlapján tájékoztatott arról, hogy a Volánbusz és a SZAKSZ képviselői megállapodtak, miszerint a sztrájk előtti egyeztető tárgyalásokat november 27-én az elégséges szolgáltatás biztosítása témakörében folytatják.

A SZAKSZ azt is közölte, hogy míg az autóbuszvezetők mindkét napon részt vesznek a sztrájkban, addig a karbantartó munkások december 11-én szüntethetik be a munkát, az első műszak 8-11 óra, a második műszak 14-17 óra között. A szellemi munkakörben dolgozók ugyanezen a napon 8-12 óra között csatlakozhatnak a sztrájkfelhívásához – ismertette honlapján a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás
 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 25. 10:47
Nem tudom, hogy melyik zseninek az agyából pattant ki pl. a Széna téri buszvégállomás megsemmisítése, ahol volt a sofőröknek, pihenő, fedett várakozó, tiszta WC és egy mellék utcában volt, ahol senki semmit nem zavart. Ehelyett, most a Moszkva tér végén van a buszmegálló, ahol árnyék sincs, WC sincs és semmi sincs. Ott áll a rengeteg ember a kipufogó gázok tömkelegében. Gratula!
zakar zoltán béla
2023. november 25. 09:37
Néha jegyekkel üzletelnek, nem kevesen.
files32
2023. november 25. 08:21
Még van ahol lehet sztrájkolni? Na, gyorsan kell egy törvény ami mindenhol megtiltja.
EX_Terminator
2023. november 25. 08:10
EZ NEM EGY KIBASZOTT MUNKAHELY ÉS SEMMIT NEM FOGOK MEGTŰRNI A SZARSÁGAITOKBÓL. K9ÖPÖK AZ ÖSSZES SZARSÁGOTOKRA ÉS EGYSZERŰEN CSAK ÖLÖK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!