Rendőrökre támadtak, több baloldali aktivistát gyanúsít az ügyészség

2023. november 24. 13:43

Május 3-án rendőrökre támadtak az erőszakos tüntetők. Az ügy még nem zárult le.

2023. november 24. 13:43

Május 3-án az Egységes Diákfront vezetésével tüntetés zajlott Budapesten, a Karmelita kolostornál, ahol rendőrökre támadtak az erőszakos tüntetők. Az engedély nélküli demonstráción több ellenzéki képviselő is részt vett, köztük a momentumos Tompos Márton, akit aznap este el is vittek a rendőrök – írja a Magyar Nemzet.

Eddig hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt

folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a lapot az ügyészség. Tompos Mártont a rendőrök előállították, de állítása szerint éjjel egy óra után kiengedték a Gyorskocsi utcai fogdából. Ellene végül hivatalos személy elleni erőszak miatt nem indult eljárás.

A lap megírta, hogy többen festékszóróval rongáltak, valaki a várfalat is lefestette, illetve biztonsági kamerát törtek össze.

Utóbbiak miatt rongálás és garázdaság bűntett gyanújával indítottak eljárást, már több mint húsz feltételezett elkövetőt azonosítottak a fővárosi rendőrök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Srptk
2023. november 24. 18:25
Elítélni a korlátolt nyomintumost!
KBA98
2023. november 24. 16:39
Legyen rend! Mindegy, hogy ki és milyen pénzes tarisznyával és EU-s kötelékekkel van ellátva bűnhődjön!
szintetikus
2023. november 24. 16:19
Legyen baloldali vagy jobboldali, használni kell a gumibotot, könnygázt és gumilövedékes pisztolyt.
ghelmddfd
2023. november 24. 16:07
Rendőrökre támadtak, ----------- 1. Nem támad, hanem stut, a steu stumától,ahogy stuma, stuk, stukken, stuhé... 2. Nem rendőrár, hanem libernyáksmasszer, dolga nem van a ra és re stumával, nem a rend, a ráció őrárja, hanem a libernyákizmus pribékje. 3. És? Ott se voltak a libernyáksmasszerek, az tuti, úgy oké, és illegitimek is, attól, hogy a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv. De ott se voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!