Plakátvagánykodás

2023. november 20. 21:20

A lényeg, hogy fúj-fúj, le vele!

2023. november 20. 21:20
null
Dési János
Dési János
Klubrádió

„»Én vagyok az utca hírmondója!« – kiáltotta világgá Lópici Gáspár plakátragasztó. Ő még joggal lehetett elégedett a munkájával. Mai utódai valószínűleg szemlesütve ragasztják föl a poszterek egy részét a hirdetőtáblákra.

Most éppen Alex Soros és Ursula von der Leyen tekint ránk vissza az utcákon valami olyasmi felirattal, hogy ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek. Esetleg ne fütyüljünk úgy, ahogy ők táncolnak – erre most nem emlékszem egészen pontosan, de majdnem mindegy is. A lényeg, hogy fúj-fúj, le vele!

Alex Soros megörökölte a plakátszereplést, édesapja helyét vette át, aki elleni plakátozás sokak számára a lelket simogató antiszemitizmus első szép lépése volt. Von der Leyen, a hétgyermekes édesanya, CDU-CSU, tehát keresztény-konzervatív – ha ez még jelent valamit itt – politikus. Az Amerikai Népszava összeszedte azokat a fotókat, amelyeken a kis magyar vezető kezet csókol, vagy éppen mély meghajlással üdvözli az Európai Bizottság elnökét. De a harc áldozatokat követel. A Néppártból kiebrudalt Fidesz ma már a szélsőjobb internacionálén dolgozik, amiben a brüsszelezés (és helyenként az antiszemitizmus is) lehet a kevés kötőanyag egyike.

Persze, hogy a plakát fogyasztói közül hányan tudjuk, ki is ez a bonyolult nevű hölgy, az nagy talány. Az átlagos fideszes kedvéért kérem odaírni, hogy ő a »Brüsszel« ám. »Brüsszel«, ami persze nekünk a demokráciát, a szabadságot, a tisztes oktatást, az elérhető egészségügyet, a korrupciómentes világot vagy legalábbis annak vágyát jelenti. A plakátragasztóknak azt, hogy azért mégsem lehet teljesen putyinista diktatúrát csinálni itt. Bár, mint a régi viccben, az igény már meglenne rá.

Ez a plakát csak annyit jelent, hogy mi a Brüsszelből érkezett pénzek mind nagyobb részét tesszük zsebre. Hopp, egy elsőbbségi részvény, nahát egy magántőkealap, egy közérdekű alapítvány, egy offshore cég, vaskos állami vagy EU-s támogatás, letelepedési kötvény, informatikai találmány khhm, csinos kastély, Balaton-part, hazavitt Andrássy út, luxusjacht, támogatás. Eddig mindez azért olyan nagyon azt a »Brüsszelt« nem zavarta. De mégiscsak tudják, hol a helyük. Odacsinálunk az ajtajuk elé és bekopogunk WC-papírért, majd a falra kenjük az egészet.

Megjegyzem, a plakátkampányon, amelyet közpénzből – te és te és te is ott hátul – fizetünk, na ki nyer? Ki visz ebből is haza pár tíz- vagy százmilliókat? A becsületes megfejtők között zsebben hordható, rugóra járó Állami Számvevőszékeket sorsolunk ki.”

Nyitókép: THOMAS PETER / POOL / AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. november 21. 13:37
Söpredek ez a ki is ez? 00!
Palatin
2023. november 21. 13:24
Brüsszel be akarja telepíteni a migránsokat? IGEN. Brüsszel akar több pénzt adni Ukrajnának? IGEN. Brüsszel akar több fegyvert adni Ukrajnának? IGEN. Brüsszel el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt? IGEN. Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást? IGEN. Brüsszel el akarja törölni a kamatstopot? IGEN. Brüsszel meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót? IGEN. Brüsszelből és a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát? IGEN. Brüsszel be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát? IGEN. Brüsszelnek nem tetszik, hogy Magyarország nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.
Majdmegmondom
2023. november 21. 09:05
Mondjuk a Dobrev plakát ezerszer rosszabb. A plakát előtt elsétáló gyerekek 95%-a azóta alvási gondokkal küzd... Soha többé baloldal!
luxusbatar
2023. november 21. 08:19
" Az Amerikai Népszava összeszedte azokat a fotókat, amelyeken a kis magyar vezető kezet csókol, vagy éppen mély meghajlással üdvözli az Európai Bizottság elnökét." Tudod dési, egy úr, a pokolban is úr. Ehhez soha nem fogtok felnőni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!