Még egy hülye

2023. november 28. 15:21

A Katona József Színház teljesen független, szabad és demokratikus, amely értékeket a DK-s párttagokon keresztül ülteti át a gyakorlatba.

2023. november 28. 15:21
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Bástya elvtársnak az uszodát zárták le.

A proletáriátus kedveli a jó whiskyt, amelynek fogyasztását választott képviselőin keresztül gyakorolja.

A Katona József Színház pedig teljesen független, szabad és demokratikus, amely értékeket a DK-s párttagokon keresztül ülteti át a gyakorlatba.

Csermely barátom sok-sok évvel ezelőtt ezzel a mondattal kezdte el egyik cikkét: „Gyurcsány Ferenc egy hülye.”

Tökéletes, kikezdhetetlen megállapítás. A nagy elődök nyomdokaiba lépve szögezzük le: Máté Gábor is egy hülye.

Amúgy szép hagyománya van az ilyesminek.

A DK nagy elődeinek idején MSZMP párttagsági igazolvány felmutatása esetén hamarabb el lehetett hozni a Merkur-telepről a Trabót meg a Wartburgot, karácsony előtt hozzá lehetett jutni soron kívül banánhoz, előrébb lehetett jutni a lakáskiutalásnál, és a jó elvtárs aztán nagy lyukacsos atlétában moshatta a panel előtt vasárnap az új autót, aminek hátsó ablakában ott volt a bólogatós kutyus, és a CASCO feliratú matrica át volt alakítva CSAÓ-ra.

Akinek pedig még »szochazáért« igazolványa is volt, annak a teljesen hülye gyerekét is felvették bárhová. A kulák meg polgári meg grófi kölök pedig mehetett szakmunkásnak, akkor is, ha zseni volt.

Ez is numerus clausus volt ám, csak nem úgy hívták.

Ezt a szép hagyományt elevenítette fel Máté Gabesz és társulata, ez a sok független, szabad és demokratikus mitugrász.

Mindenesetre erről kellene készíteni egy felvételt. Amikor a dékás elvtárs odamegy a Katona József Színház pénztárához, és felmutatja a pártigazolványát, mire a pénztáros néni illedelmesen elmosolyodik, kicsit csippent a szemével, és levon a jegy árából harminc percentet.

Ennek meg kell lennie kortünetnek.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 29. 15:59
"Pofátlanul csak hazudtunk reggel, délben, este, Vajon a ti szemetekben ez oly szépen fest-e? Gyurcsány vagyok nem tagadom, a magyarok veszte, Ki oly sok ember boldogságát komiszul elcseszte. Adjál mégis egy újabb esélyt a kókler Ferónak, Még akkor is, ha unokáid ezért jól megrónak. Nálam csak a mutyi számít, nincs helye melónak, Megtehetem, bőröm vastag, mint egy csatalónak. Bár jól tudom, kívánjátok, hogy hamar kimúljak, Adja Isten, hogy még egyszer rátok szabaduljak. Megoldom a problémátok, mint még soha senki, Úgy éltek majd mint egy csöves, éhenkórász jenki."
Palatin
2023. november 29. 15:57
Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár.
Palatin
2023. november 29. 15:56
Tükör elött állva gusztálja testét meztelen. Suttogja lázasan hatalmi álmait nesztelen, Pózol Duce stilusában, éppolyan fesztelen, Gyurcsány a nemzet átka bösz és esztelen.
Palatin
2023. november 29. 15:56
Minek ez a nagy felhajtás az ügy körül? Csak egy szimbólikus akcióról van szó. Mert ki az a megtévedt DK-s, aki szinházba akar járni kocsma és kupleráj helyett? Gyurcsány csak ezt akarta elhitetni velünk, de nem vesszük be: De különben is, egy DK-s az soha nem a kultúrában turkál, hanem mindig a zsebedben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!