Juszt László szerint így törhet ki forradalom Magyarországon

2023. november 16. 13:53

Nyíltan elismerte, hogy szerinte az ellenzék igazi külső segítsége az Európai Unió.

2023. november 16. 13:53

Juszt Lászlót csütörtökön az a kérdés foglalkoztatta, hogy tud kitörni egy forradalom. „Hogyan kezdődött a francia forradalom? 1789. július 14-én a feldühödött párizsiak elfoglalták a Bastille börtönét” – írta Juszt. Végül arra a következtetésre jutott, hogy a forradalom során az országot a pénzügyi csőd közelébe vezető abszolutista rendszert buktatták meg.

Egy nemesi-polgári-felvilágosult-szabadkőműves-filozófus elit készítette elő a forradalmat.

Liberális reformokat akartak, népi nyomásra lett belőle forradalom” – fogalmazott.

Szerinte Oroszországban is a világháborús vesztességek, valamint az adott helyzet hozta a népek megmozdulását. 1956 esetében így fogalmazott: „nem Nagy Imre találta ki a forradalmat. Őt a helyzet által kialakult forradalom »lökte« az élre”.

Meglátása szerint hiba azt feltételezni, hogy itt úgysem lesz változás „mert nincs az ellenzéki oldalon, aki a változások élére állhatna”.

Azt azonban elismerte, hogy minden forradalom esetében volt egyfajta külső segítségég is.

Kiemelte, hogy Lenint is a németek segítették. Szerinte azonban ma is beszélhetünk külső segítségről. „Most is van. Hiszen az Unió megelégelte” – foglalta össze a véleményét.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. november 17. 11:03
A Disznaja még forradalmat is akar!
enes
2023. november 17. 10:26
Emlékszem egy riportjára. Kb. 1989. Azon síárnkozott, hogy milyen sokba kerül lecserélni a népköztársasági címert ( zománcozott táblákat ) az újra.
nnjohn
2023. november 17. 10:22
Lacika megint elszabadult. Ja, a francia forradalom !!! Az estement totalitarizmus mintapéldája !!!! Az ilyen Lacikákat vezetnék először a guilletin alá.
Gonella
2023. november 17. 09:11
zsírsátán, unatkozol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!