Az okos, a dühös és a fanyar

2023. november 28. 18:21

Az is baloldali válságjelenség, hogy politikai kibeszélő műsoroknak van számottevője követője, nem pedig az egyes pártoknak.

2023. november 28. 18:21
G. Fodor Gábor
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„Ha valaki volt olyan mazochista, hogy figyelemmel kísérte az elmúlt hetek baloldali résztvevőket megmozgató politikai háttérműsorait, nagyjából azt regisztrálhatta, hogy gondolattalanság, ötlettelenség, tanácstalanság mindenhol. A vájt fülűbbek azt is észrevehették, hogy ezekben a monumentális hosszúságú műsorokban és interjúkban a politikusokból elemzők lettek, a víziókból pedig terméketlen köldöknézés. Kidobott órák. Így érezhette az (nem lehet túl sok ilyen ember), aki végighallgatta Donáth Anna vagy Dobrev Klára Partizános beszélgetéseit, aki megpróbálta elolvasni Donáth háborúésbéke hosszúságú interjúit, aki végigkövette a Fókuszcsoport mintegy két és fél órás beszélgetését Vona Gábor, Márky-Zay Péter és Puzsér Róbert között. Már az is milyen beszédes, hogy a Második Reformkor valamijét kellene összeegyeztetni a Modern Magyarországért Mozgalom valamijével.

Szóval nihil és egy nagy semmi mindenütt.
Az is baloldali válságjelenség, hogy politikai kibeszélő műsoroknak van számottevője követője, nem pedig az egyes pártoknak. Az, hogy Puzsér Róbert vagy Pottyondy Edina a sztár, ez éppen annak a kilátástalan politikának a következménye, amely letaglózza a baloldali szavazókat. Puzsért követik és nem mondjuk Kunhalmi Ágnest. (Talán az sem véletlen, hogy megirigyelve a megmondók sikereit, épp most indított podcastot Gyurcsány Ferenc).

Mint ahogy az is a kilátástalanságról szól, hogy éppen Puzsérék műsorában hangzik el, hogy amíg élnek, nagy valószínűséggel nem lesz Magyarországon kormányváltás, bárki, aki ennek az ellenkezőjét gondolja, csak saját magát hitegeti.”

***

Nyitókép: Képernyőkép/YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tara Verde
2023. november 28. 22:04 Szerkesztve
A legújabb csodavárós megfejtés most Puzsértól Vonáig, hogy nem a NER-t kell leváltani, mert azt nem lehet, hanem "társadalmi szemléletváltásra" van szükség. Magyarán Gramsci 2.0. (Orbán amúgy Gramsci-ból elég jól képzett, szóval ehhez nyilván lesz egy-két szava.) A helyzetértékelés pedig az, hogy Magyarországon feudalizmus van: ez Puzsér vesszőparipája, de Vona pártjának névválasztása is arra utal, hogy ez a puzséri narratíva Vonától sem idegen. Tehát az a mesterterv, hogy megmagyarázzák a magyaroknak, hogy jobbágyok, de majd ők megmutatják hogyan kell polgárosodni. Mit mondjak, sokat fogunk még röhögni az elkövetkező években.
Tara Verde
2023. november 28. 21:34
A nem szemlézett részből: "....a Partizánban Vétó elnevezéssel, új megfejtésekkel hitegetve egy egész műsorfolyamot szánnak a fingreszelésre. Itt a szakértők olyan nyelven beszélnek (implementál, leadership skill, fragmentáció), hogy az izgulósabb kormánypárti szavazó is megkönnyebbül: hogy hát akkor ebből se lesz semmi." Le se tudják vetkőzni, hogy angol nyelvű fejtágításon okosodtak. :-)
Megtalálta
2023. november 28. 19:20
Egyébként már 495 ezernél jár a videó nézettsége, ami egy magyar videónál meglepően magas nézettségi szám, különösen közéleti témában.
Megtalálta
2023. november 28. 19:19
"...aki végigkövette a Fókuszcsoport mintegy két és fél órás beszélgetését Vona Gábor, Márky-Zay Péter és Puzsér Róbert között." Tegnapelőtt elhatároztam, hogy megpróbálom végignézni ezt az adást, hátha valamelyik meghívott mond valami újat. Bármi értelmeset. Első kérdés: A kérdező megkérdezte MZP-t, hogy korábban miért mondta azt, hogy Vona Gábor új pártjának indítása a Fidesznek jó. Puzsér visszakérdezett, hogy MZP pártindítása nem ugyanúgy-e a Fidesznek jó? Erre MZP aztat volt képes válaszolni, hogy "Természetesen nem". Még mondott pár totál mellékes mondatot, de egyik sem a témát érintette (Európai Néppártba kéne belépni ennek az új jobboldali pártnak satöbbi). Szóval az első válasz egy totál értelmetlen félrebeszélés volt. Erre Vona azt reagálta, zanzásítva, hogy nem egymást kéne vádolni, hanem "alternatívát kell képezni a NER-en belül". Ezen a ponton bezártam a videót. 7 percig bírtam ezen a szellemi magaslaton létezni, oxigénpalack nélkül. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!