Arab országba utazik hétfőn Novák Katalin

2023. november 26. 10:02

A csúcstalálkozón 140 állam- és kormányfő vesz majd részt.

2023. november 26. 10:02

Novák Katalin köztársasági elnök november 27-én hivatalos látogatást kezd az Egyiptomi Arab Köztársaságban, majd december 1-jén felszólal az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) – közölte a Sándor-palota az MTI-vel vasárnap. 

Egyiptom Magyarország kiemelt stratégiai partnere a közel-keleti és észak-afrikai régióban, 

illetve fontos szerepe van az Európa felé irányuló illegális migráció feltartóztatásában – írták. A köztársasági elnök egyiptomi hivatalos látogatása során megbeszélést folytat többek között Abdel Fattáh al-Szíszí elnökkel és Hanafy Gebaly házelnökkel. A diplomáciai találkozók mellett a államfőt fogadja Őszentsége II. Tavadrosz kopt pápa is. Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciájának (COP) idén az Egyesült Arab Emírségek ad otthont. A csúcstalálkozón közel 80 000 küldött, köztük 140 állam- és kormányfő vesz részt – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. november 27. 07:00
Utazzon, ahová csak akar, csak arra kérem, hogy amikor nyilatkozik, ne kezdje reflexből Zelenszkijt t'es Ukrajnát szopkodni. A kárpátaljai magyarokat kezdje emlegetni, de még inkább azért tegyen meg mindent, amit tud, hogy ők kiszabadulhassanak az ukránok halálos elnyomása alól, és végre hazatérjenek Magyarországba.
Kovács Ubul
2023. november 26. 23:16
Musknak megvolt fullextrásan ;)
Kovács Ubul
2023. november 26. 17:48
Ők is a testvéreitek lesznek, mint a keresztényüldöző azeriek, fideszmuszkák??
Kovács Ubul
2023. november 26. 17:46
"Elítéljük a putyini agressziót, egy szuverén állam fegyveres megtámadását. Örökre nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésekre." Novák Katalin
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!