Keresztényüldözők

2023. október 31. 12:16

Ha bárki az Orbán-kormány háza táján igazi keresztényüldözést szeretne látni, álljanak lesben Iványiék hajléktalan-óvodája környékén.

2023. október 31. 12:16
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Iránban vagy egyes afrikai országokban az életét kockáztatja, aki kereszténynek vallja magát. Kínában csak rendszeres állami megfigyelést és egzisztenciális nehézségeket. Magyarországon meg attól függ, hogy melyik keresztény egyházhoz tartozik. Ha a pártállam kiszolgálása kedvéért akár a hitet látványosan megtagadó »bevett egyházakhoz«, akkor semmit; ha a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez, akkor viszont jogi és hatósági vegzatúrát, karhatalmi erőszakot, gyűlöletpropagandát, pont úgy, mint a relatíve felvilágosultabb/civilizáltabb keresztényüldöző országokban.

A keresztényüldözés nem egy konkrét cselekedet, hanem egy skála, amelynek az egyik végpontján mondjuk az élve elégetés van, a másikon meg mindaz, amit Iványi Gábor egyházával művel a magyar kormány (csak hogy ne utólag legyen meglepetés: ezzel előbb-utóbb a nemzetközi keresztényüldözési térképekre is fel fogunk kerülni). Viszont olyasmi, hogy valakik megsemmisítenek egy fakeresztet, amely illegálisan, az illetékes nemzeti park tilalma ellenére létesült egy őshonos, csak nálunk előforduló növény egyetlen ismert élőhelyén, nem szerepel ezen a skálán. 

Vagyis ha Menczer Tamás, vagy bárki más az Orbán-kormány háza táján igazi keresztényüldözést szeretne látni, álljanak lesben a budapesti Dankó-utcában, Iványiék hajléktalan-óvodája környékén: garantáljuk, hogy hamarabb fognak hús–vér keresztényüldözőbe botlani, mint bármelyik hazai természetvédelmi területen. Amennyiben pedig ugyanők esetleg a skála túlfeléről gyűjtenének tapasztalatokat (mondjuk az ütés-verés-rugdosás vonatkozásában), akkor is elég a déli határszélre kisétálni, ahol a többségében keresztény, otthonról sokszor véres pogromokkal elüldözött afrikai menekültek pontosan ugyanabban a fogadtatásban részesülnek, mint mohamedán, hindu vagy zoroasztriánus sorstársaik. ”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2023. november 01. 18:12
Ez D-dúr és e-moll: ez már a hülyéskedésnek is az alantja. Szekularizált államról beszélünk, ahol bármely nem világi hatalom korlátozása kívánatos. Na, most vagy a szekularizáció ellen beszélsz, ami akár jogos is lehet, csakhogy szigetként végrehajtani(a natív, ezzel szembeni lépéseket) képtelenség, vagy egyszerűen nincs belátásod a témára. Utóbbira tippelek, mindannyiunknak jobb lenne. És azt is szeretném, hogy a hősöket/szenteket nem kevernéd a jelen magyar kormánnyal, különösen az elvárásokat illetőleg(Iskola a határon: szekrényrend).
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 01. 16:33
"mylord ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. november 01. 06:00 Az egyházi státusz szigorítása és nem fellazítása történt meg 2010 után, te degenerált. Ezért nem egyház a bolsevik pénzmosó Iványi szekta sem, meg a szientológuok hordája sem." Az egyházak a világi hatalomnak történő kiszolgáltatása történt 2011-ben (és nem 2010-ben): a KDNP által az egyházakkal egyeztetve előkészített egyházi törvényt a Fidesz megpuccsolta, eltörölték az egyházakra vonatkozó egységes kategóriarendszert, a bíróságoktól a kormányzatnak adták át az egyházak felügyeletét és az Országgyűlésre bízták, hogy kénye-kedve szerint adhassa, illetve elvehesse az egyházaktól az egyházi státuszt. Malőr, de tény.
lenyegtelen
2023. november 01. 16:19
Ez volt már: https://neokohn.hu/2021/11/11/ivanyi-gabor-korulmeteltette-magat/
zavulon
2023. október 31. 20:25
Az adócsalás felekezetfüggetlenül büntetendő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!