Kepes: A magyarság olyan, mint a malária

2023. október 10. 22:53

Az egykori tévés beszélt a médiáról, az írásról, a magyar társadalomról és a rövidesen megjelenő könyvéről is.

2023. október 10. 22:53

A Telex Most jövök című műsorának első vendége Kepes András volt, aki 50 éve van a pályán, 75 születésnapjára pedig új könyve jelenik meg Két macska voltam címmel. 

Az egykori tévés személyiség a beszélgetés során többek között kijelentette, hogy szerinte „a Kádár-rendszerben intelligensebb vezetői voltak az állami médiának, a jelenlegi hatalmat kizárólag a saját zsebe érdekli, az emberekből kinevelték a szolidaritást, 

a társadalmat pedig apátia és reménytelenség jellemzi”.

 Majd hozzátette, hogy ő pedig addig marad a Metropolitan Egyetemen, amíg elmondhatja, mit gondol a világról. 

„Ott kell élni, ahol az ember a legjobban fel tudja idegesíteni magát”

A műsor során Fábián Tamás, a Telex újságírója egy ponton úgy fogalmazott, hogy ahogy végignézte Kepes András munkásságát, megállapította, hogy az egykori tévés újságíró életében meghatározó volt a magyarság. Felidézte, hogy bár az egykori műsorvezető több külföldi országban élt és több nyelven is beszél, mégis mindig hazatért Magyarországra.

Erre Kepes úgy reagált, hogy a külföldi barátai is többször felvetették neki, hogy miért nem marad kint az adott országban, mert „ott is fel tudná magát találni”. Majd azzal folytatta, hogy van egy olyan elmélete, hogy 

ott kell élni, ahol az ember a legjobban fel tudja idegesíteni magát, mert az azt jelenti, hogy az fontos számára”.

Ezután egy érdekes hasonlattal élt. Szerinte „a magyarság olyan, mint a malária, ha egyszer bekerül az ember vérébe, ott is marad”. Itt megjegyezte, hogy több olyan barátja is volt, akik fiatal koruktól kint éltek külföldön, mondjuk az Egyesült Államokban '56 után, „de amint elkezdtek öregedni, a szívük visszahúzta őket Magyarországra”.

A  teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. október 12. 10:56
"a jelenlegi hatalmat kizárólag a saját zsebe érdekli, az emberekből kinevelték a szolidaritást, a társadalmat pedig apátia és reménytelenség jellemzi”" Főleg a 24-168-444 és a latex világában.
Zoltan70
2023. október 12. 10:27
Hát a magyarok meg köpnek Kepesre, aki olyan, mint a bélféreg, csak a szarban lubickolva érzi otthon magát. Olyan igazi szar ember!
P.Béla
2023. október 11. 17:47
"catalina11 és a megbecsülésemet sem..." Tudjon az ember kis dolgoknak is örülni. Már ez is pozitív, összehasonlítva az önjelölt szakma ásza bal-lib értelmiseggek (Nem elírás!) többségével összehasonlítva.
you-brought-2-too-many
2023. október 11. 17:08
Aki a magyarságot a maláriához hasonlítja, nos az mindenre kepes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!