Életemben nem olvastam ennyi hülyeséget Rózsa Sándorról, mint az elmúlt pár napban

2023. október 18. 20:28

A lényeg, hogy győztünk. A többi: mese és romantika.

2023. október 18. 20:28
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Életemben nem olvastam ennyi hülyeséget Rózsa Sándorról, mint az elmúlt pár napban. Volt itt már minden. Sándor »kisöpörte« a teljes Délvidéket, becsületes hazafi volt, nagyobb Kossuthnál, Petőfinél, makulátlan magyar úr, és persze, keresztben harapta át mindenki torkát, ha éppen rájött a piros-fehér-zöld késztetés.

A szerb-magyar meccs óta mindenki ért ehhez is. 

Gondolom, nagyon kínos lett volna akkoriban a Rózsa-bandával szemközt állni éjszaka a tanyád előtt, mielőtt félig agyonvernek, elviszik a lovaidat, marháidat, ami ugye, gyakran előfordult a periratok szerint a Dél-Alföldön. De hát, a romantika mindig erősebb a valóságérzékelésnél.

Őszintén sajnálom a történészeket, régészeket, muzeológusokat, néprajzkutatókat, hogy egész életükben annyi képtelen idiotizmust, kioktatást kell végighallgatniuk hozzá nem értő emberektől, akik az álmaikat terjesztik, de a valóság nem érdekli őket.

Miközben ez is szakma, ugye. Na, de ez bonyolult.

Ha valaki kíváncsi rá, egyszer talán elmesélem a valóságos részleteket. A Rózsa-könyvem óta is rengeteg új kutatás, tanulmány, ismeretlen adat bukkant elő. Ma már én is sok mindent másképp látok, mint negyedszázada, amikor először kiadtuk a könyvemet.

Bár lehet, hogy nincs értelme. A ködöt mindig nehéz eloszlatni, az emberek makacsul ragaszkodnak a tévedéseikhez.

Ennyit a szerb-magyar meccsről. A lényeg, hogy győztünk. A többi: mese és romantika.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. október 20. 08:27
Rúzsa Magdi rendben. Rózsa S. egy rablógyilkos volt. Ennyi.
cartwright
2023. október 20. 07:49
Érdekes, a wiki Rózsa Sándor cikke, forrásként Szentesire hivatkozik, tehát rövidre van zárva, tényleges forrás nincs is benne, így azért sokat nem lehet megtudni a valóságról. Nyilván a Krúdy könyv is nagyrészt romantikázó, inkább fiatalok számára készült regény, de abban is több a valóság elem, mint ebben a cikkben. "Ha valaki kíváncsi rá, egyszer talán elmesélem a valóságos részleteket." ne fogd vissza magad Szentesi, bár nem a mesére/rizsára vagyunk kiváncsiak
Fegyenc8
2023. október 19. 13:05
Értem én, de nem kell minden legendát lerombolni.
connorj
2023. október 19. 11:44
https://m.youtube.com/watch?v=d3dBLhwRvrQ&pp=ygUQQmV0ecOhcmJlY3PDvGxldA%3D%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!