A vízbe bele lehet fulladni, és tizenhárom év parlamenti alibizésben pedig meg lehet hülyülni

2023. október 05. 18:01

Elkezdem a fennálló veszélyekről való tájékoztatást.

2023. október 05. 18:01
Hont András
Hont András
Facebook

„A balesetveszélyes kalandtúrák szabályozását javasolja a Párbeszéd.

»Szabó Tímea frakcióvezető csütörtöki, online sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a múlt héten Jordániában meghalt egy magyar nő, miután lezuhant egy szikláról. Az ellenzéki képviselő közölte, hogy Magyarországon »igazából semmi nem szabályozza« ezeket a magashegyi túrákat, ezt az egész szektort. A magyar hegyi- és túravezetők többsége »mindenfajta vizsga nélkül tevékenykedhet« – mondta.

A Párbeszéd ezért azt szeretné, ha jogszabályban rögzítenék a balesetveszélyes kalandtúrák szervezéséhez előírt túravezetői képesítés megszerzésének kereteit. Emellett köteleznék az utazásszervezőket, hogy a kalandtúrák részvevőit tájékoztassák a fennálló veszélyekről – emelte ki javaslatukból Szabó Tímea.«

Elkezdem a fennálló veszélyekről való tájékoztatást. Ami magasan van, onnan le lehet esni. Ami csúszós, azon meg lehet csúszni. A vízbe bele lehet fulladni, és tizenhárom év parlamenti alibizésben pedig meg lehet hülyülni.

Felnőtt emberek vagyunk, tisztában vagyunk azzal, hogy léteznek veszélyek, a kaland meg attól kaland, hogy balul is elsülhet. Az állam viszont nem óvónéni. Egyébként »mindenfajta vizsga nélkül« lehet gyereket nemzeni és szülni, noha aligha van annál nagyobb felelősség.”

Nyitókép: Facebook


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. november 03. 10:36
Az afgan amcsi matrac! Micsoda proli.
Palatin
2023. október 06. 20:51
Szabó Timeának valami elképesztöen negativ kisugárzása van. Az embert a hideg rázza ki, még ha csak ránéz is. Nála tényleg csak Dobrev visszataszítóbb.
Agricola
2023. október 06. 12:56
a tű tűz, a fű fűz, a gyumadár gyúr, Szabó Tímea jogszabályban rögzítené baromságait.
august
2023. október 06. 11:27
Nemrég történt, hogy egy elektromos rolleros meghalt Budapeszten, nem hallottam, hogy a CIA Timea az elektromos rollerral közlekedőknek a jogosítványért reklamálna a parlamentben. Miért pont egy jordániai tragédia kapcsán jut eszébe a szabályozás szigorítása, pont Magyarországon. Tán akkor nem lenne Jordániában sem túrabaleset?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!