A felkent szakértő vudubábokat szurkálgat

2023. október 22. 09:43

Az önmagát testbeszédelemzővé előléptető szerző láthatóan nincs tisztában a saját tudásának hiányosságaival.

2023. október 22. 09:43
Rácz András
Rácz András
Magyar Nemzet

„Névrokonom a legsilányabb konyhapszichológiai szintjén állapította meg, hogy »Orbán folyamatosan, idegesen izeg-mozog, láthatóan képtelen egy helyben maradni. Összességében eléggé aggasztó, ahogyan viselkedik«. Az önmagát testbeszédelemzővé előléptető szerző láthatóan nincs tisztában a saját tudásának hiányosságaival, valószínűleg nincs tisztában azzal sem, hogy amibe belekontárkodik, az végül is elég komoly szaktudomány, és úgy tűnik, saját elfogultságaival sincs tisztában, vagy ha igen, úgy érzi, nem baj, ha a szakmai jellegű tényeket összemossa vágyaival, fantáziáival, reményeivel, elfogultságaival.

Ő ugyanis a megalapozottnak nem nevezhető elemzés után levonja a maga szakmai következtetését: az oroszok – akik bizonyára ugyanolyan kiváló testbeszédelemző szakpszichológusok, mint ő – azért tették közzé éppen ezt a felvételt, hogy demonstrálják: a magyar miniszterelnök egyértelműen alárendelt szerepben van.

Nehéz felfogni, miért gondolja Rácz András, hogy ez fontos az oroszoknak. (Az aszimmetrikus viszony megértéséhez elég ránézni a térképre.) Nekem inkább úgy tűnik, ő az, aki mindenképpen megalázott helyzetben szeretné látni a miniszterelnököt, és mivel ez a valóságban nem következik be, hát a bulvárlélektant hívja segítségül. Kicsit olyan ez az elemzés, mintha vudubabát döfködne. De végül is, én sem vagyok pszichológus.

Nos, én nem kérem Rácz Andrástól, hogy ne foglalkozzon kulturális kérdésekkel. Felőlem azzal foglalkozik, amivel akar. Én csak azt kérem tőle, bármiről is ír vagy nyilatkozik, úgy írjon vagy nyilatkozzon, hogy ne kelljen szégyenkeznem miatta!”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Rácz András

Facebook

Idézőjel

A magyar miniszterelnök egyértelműen alárendelt szerepben van.

Nyitókép: GRIGORY SYSOYEV / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. október 23. 00:31
A MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK LELKÉT TÁMADÓ GECIKNEK MEG KELL ROPOGTATNI A CSONTJAIT EGY BÉZBÓLÜTŐVEL.
Saksafar
2023. október 22. 16:27
Meg kell értsétek, minden héten össze kell valamit fosni Orbánról. Azt mégsem írhatja, hogy tehetséges miniszterelnökünk van, akire most már odafigyel elég sok ország (a fél világ) és Putyin hajlandó partnerként leülni vele. Szegény veréb, ennek is csak a vergődés jutott.
manitowoc
2023. október 22. 15:37
Ergit 2023. október 22. 10:50, 10:51, 10:51, 10:52 Azzal próbálod mentegetni Orbán kényszermozgásait, hogy ahhoz a sportolóhoz hasonlítod, aki "egy nagy megmérettetés előtt izeg-mozog, nyújt, ... , közben erősen koncentrál, mert minden mozdulata fontos, hogy a helyén legyen." Na, akkor nézd meg a 2018-as alábbi videót, amin láthatod Orbán találkozását Dzsudzsákkal. Figyeld! Orbán Viktor min. elnök kiszáll a kocsiból és már kezdődik is: nadrágot hátul felránt - zakót összehúz - nyakkendőt fog - zakót össze - nyakkendőt fog - állát simítja - - kezét zsebre - zakót össze - nyakkendőt fog - zakót össze - nyakkendőt fog - zakót összehúz. Mindezt 16 másodperc alatt! https://www.youtube.com/watch?v=GG1OnWZNFfg Ezen a videón csúfosan ELBUKIK a "nagy megmérettetése előtt izgő-mozgó sportoló"-ról szóló hasonlatod. Magyarország nagyhatalmú miniszterelnökének "nagy megmérettetés" lenne az, hogy (hirtelen) összetalálkozik a magyar fociválogatott csapatkapitányával? Na, ne hülyéskedj...
Nehidd El
2023. október 22. 15:09
"Én csak azt kérem tőle, bármiről is ír vagy nyilatkozik, úgy írjon vagy nyilatkozzon, hogy ne kelljen szégyenkeznem miatta!” Ez nagyjából egyenértékű kérés a némasági fogadalommal. Bár nem vagyok szakmabeli, meg még csak nem is hasonlít a nevünk, de a magyar anyanyelvünk miatt engem azonnal perzsel a szekunder szégyenérzet, amikor a defektes kis transzelemző R.A. megszólal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!