Törvénymódosítást javasol a Fidesz a Booking.com botrány miatt

2023. szeptember 07. 17:54

A kormány közbeavatkozásának köszönhetően a vállalkozások 99 százalékát már kifizette a cég.

2023. szeptember 07. 17:54
null

A Booking.com több tízmilliárd forinttal tartozott a magyar vállalatoknak augusztus elején, ezért a kormány megkezdte az egyeztetéseket arról, milyen jogszabályi módosításokra lehet szükség, hogy megoldódjon az ügy – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője. A képviselő elmondta, augusztus végére a kormány közbeavatkozásának köszönhetően a vállalkozások 98-99 százaléka megkapta a Booking.comtól a tartozását, a fennálló ügyekben pedig továbbra is tartanak a vizsgálatok.

A lap kérdésére elmondta, minden második, a szolgáltatást igénybe vevő vállalkozás késve kapta meg a pénzét a Bookingtól. Volt, ahol csak pár hetes volt a csúszás, de akadt olyan is, akiket hónapokig nem fizettek ki. 

„A Fidesz-frakció a hazai kis- és középvállalkozások (KKV) érdekében bizonyos törvénymódosítási javaslatokkal fog élni, hogy ilyen helyzet többé ne alakulhasson ki. A frakción belül, valamint a különböző szervezetekkel is elkezdtünk egyeztetni arról, hogy milyen jogszabály-módosításokra lehet szükség ahhoz, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő, nemcsak a Booking.com-nál, hanem máshol sem” –mondta Szatmáry.

Hozzátette, problémát jelentenek az általános szerződési feltételek, amelyek nehéz helyzetbe hozzák a vállalkozókat.

Vizsgáljuk, hogy legyen olyan állami szerv, ami az ilyen nagy cégek általános szerződési feltételeit validálja, és a hazai vállalkozók érdekeit felvállalva azt mondja, hogy torzító hatású feltételeket nem lehet megfogalmazni”

– hangsúlyozta.

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drogqueen
2023. szeptember 07. 20:49
Lófaszt a kormány..
Zsolt75
2023. szeptember 07. 19:38
Mondjuk én is foglaltam már búkinggal, de mindig a szállásadónak fizettem .
darling
2023. szeptember 07. 19:38
A booking.com már jó 10 éve, h mindenféle bonyodalmakba keveredett Franciao-ban is, ahol zsarolással nyerte meg a szállodások stb egy részét, majd ott sem fizetett! Elég sok zűrzavart csinált, majd utána jelent meg ebben a régióban, ahol - ki tudja, miért -, nem tudtak erről semmit?!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 07. 18:28
Na, megérkeztünk végre. Ráhelke átveszi a magyar üzletágat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!