Sneider Tamás Vona Gáborról: Csak a nevével képes pár százalékot hozni az új pártjának

2023. szeptember 11. 21:39

Vona Gábor nem a pártjára, programjára épít, hanem a nosztalgiára, amely a személyével kapcsolatban megvan – mondta.

2023. szeptember 11. 21:39
Vona Gábor

Mint ismert, Vona Gábor Második Reformkor néven új pártot alapított. 2018-ban azért jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, mert úgy érezte, új politikai kultúrára, szemléletre van szükség. Elkezdtek közösséget szervezni és 2022 második felében már azt érezték, hogy az alapítványi forma kevés, szükség van egy egyesületre is.

A Hír Tv Napi Aktuális című műsorában vesézte ki a témát Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke és Nagy Ervin, a XXI. Század vezető elemzője, a Jobbik egykori választmányi elnöke. 

Sneider szerint a párt programja „eléggé színtelen, szagtalan”. Számára egyértelmű, hogy 

Vona Gábor nem a pártjára, programjára épít, hanem a nosztalgiára, amely a személyével kapcsolatban megvan. 

Nagy Ervin a beszélgetés elején leszögezte, hogy Vona Gábor egy bukott politikus, és ő már akkor megírta, hogy ennek ellenére nem fog a közéletből kiszállni. 

Szerinte a párt megalapításának időzítése „rossz, sőt borzalmas”. 

Sneider ezzel ellentétes álláspontot képvisel, szerinte az EP-választás előtt kilenc hónappal pártot alapítani „jó megoldás”. Úgy látja, hogy később Vona új pártja akár az 5%-os küszöböt is megugorhatja az EU-s választáson. Azt is hozzátette, hogy

Vona Gábor csak a nevével képes pár százalékot hozni az új pártjának.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. szeptember 12. 13:25
Lehet, hogy neo-libsinek áll, akkor kap "brüxeltől-soros" is támogatást. Ez is egy pénzért forgó köpönyeg, MZP vetélytársa lesz(?), vagy íngyesélősködő Ákos mintáját követi majd, ha pénz jön néha böfögök valamit érte alapján...
urban63
2023. szeptember 12. 13:22
0.01%?
Uztu
2023. szeptember 12. 13:19
Balosnak túl jobber Jobbernek meg áruló
Ekrü
2023. szeptember 12. 07:40
"Vona Gábor csak a nevével képes pár százalékot hozni az új pártjának."- Remélhetőleg össze is fog. Az ellenzéki oldalról XDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!