Örömködik a ballib, hogy lám, Magyarország nem keresztény

2023. szeptember 30. 18:38

Az viszont igaz, hogy az elmúlt évtizedekben csökkent a magukat kereszténynek vallók száma. Ez tény.

2023. szeptember 30. 18:38
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Napok óta örömünnepet ül a ballib. Kijöttek a tavalyi népszámlálás részletes adatai, benne a magukat vallásosnak tartók száma. Az adatokból kiderült, hogy a kérdésre: mi a vallása, megkérdezettek 43 százaléka jelölte meg valamelyik egyházat. Örömködik a ballib, hogy lám, a többség nem vallásos, Magyarország nem keresztény.

Ez persze többszörös csúsztatás. Először is igaza volt Antall Józsefnek, miszerint Európában az ateisták is keresztények, egyszerűen ennek a kultúrának a részesei. Másodszor a kérdésre 40 százalék egyáltalán nem válaszolt, és őket mindenestül a nem keresztények közé sorolni ugyanolyan hazugság, mint a parlamenti választásról távol maradókat mind ellenzékinek számítani.

A 60 százaléknyi válaszoló közül vallotta magát 43 százalék valamely valláshoz tartozónak, 17 nyilatkozta az ellenkezőjét. Így azért elég nehéz kihozni a nem keresztények többségét.

Az viszont igaz, hogy az elmúlt évtizedekben csökkent a magukat kereszténynek vallók száma. Ez tény. De örömre a legkevésbé sem ad okot ez az egész Európára jellemző fejlemény. A szép, színes, jólétet teremtő európai civilizáció fokozatos kiürülésének számos jele közé tartozik a deszakralizáció, de ilyen a gyerektelenség is, ilyen az Én és a Most előretörése, ilyen a civilizáció egészének dekonstrukciója.

A demográfia törvényei azonban mindezt szenvtelen következetességgel fölülírják: ha egy civilizáció nem képes a biológiai reprodukcióra, akkor kihal, az ideáival együtt. A helyükbe »ihol jönnek a törökök«, akik százötven év alatt sem lesznek németté, sem dánná vagy svéddé. Maradnak azok, akik, vallásosak és gyerekeket nevelők. A jövő pedig, ezt mindig tartsuk szem előtt, kizárólag azoké, akik megszületnek. Majd ők megírják maguknak ennek a különös, egykor virágzó civilizációnak a történetét, amelyik olyan büszkén és öntudatosan számolta föl önmagát. Jó lenne nekünk, magyaroknak ebből a fölszámolódásból kimaradni.”

Nyitókép: Pixabax. Illusztráció

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2023. október 01. 22:45
Nyugat Európa viszont egyre vallásosabb, sorra épülnek a mecsetek a lebontott templomok helyén.
Pelso j.
2023. október 01. 20:35
Ne cifrázd, Gábor. Egyszerűen leírod a tábornak, hogy a csökkenést növekedésnek kell értelmezniük, s kész.
ekeke1
2023. október 01. 12:31
dimmykarras Tóta W. Árpádnak nem szóltak, hogy ő is kulturális keresztény. " Ugyan.Kezdetben vala neki az égő, társalgó csipkebokor, a kőtáblákra parancsolatokat faragó majd negyven évig a sivatagban bolyongó, aki úgy megütötte botjával a Vörös tengert hogy az ijedtében szétnyílt.. Na, ezt aztán a tótáknak leöntötték a révai józsefek, vásárhelyi miklósok féle keresztény gyűlölő szósszal.
llnnhegyi
2023. október 01. 11:02
A fertelmes tébolyult komenista maradványok, a libbcsikommcsik ellen a vallás hatékony segítséget nyújt az MJK-nak. A moslékkoalíciósok ellen! Soha többé liberalbolsevista hatalmat Magyarországon! Piros volt a paradicsom nem sárga Magyarország előre megy nem hátra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!