Hivatalos: egy kihívója már biztosan lesz Karácsony Gergelynek

2023. szeptember 02. 11:53

Bejelentette főpolgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom.

2023. szeptember 02. 11:53

Grundtner András lesz a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje a 2024-es önkormányzati választáson – jelentette be Toroczkai László pártelnök egy szombati sajtótájékoztatón. 

A Telex tudósítása szerintGrundtner 51 éves budapesti jogász, a Mi Hazánk budapesti alelnöke. Korábban tíz évig, 2008-tól 2018-ig volt a Jobbik tagja, majd onnan átment a Mi Hazánk Mozgalomba, ahol 2018 novemberében megalapította a Budapest XII. kerületi (Hegyvidéki) Alapszervezetet, aminek azóta az elnöke. A tavalyi országgyűlési választásokon a 3. választókerület (Hegyvidék) képviselőjelöltje volt. Toroczkai szerint vele szakmai vezetést kapna Budapest, miközben a jelenlegi főpolgármestert, Karácsony Gergelyt életképtelennek tartja.”

A lap tudósításából kiderült az is:

Toroczkai szerint a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely „mindent megtesz azért, hogy tönkretegye Budapest közlekedését.”

Dugók vannak, de a Mi Hazánk elnöke szerint az nem megoldás erre, hogy elveszik az autósoktól a sávokat a kerékpárosok miatt. „Nem lehet mindenki tarra kényszeríteni, hogy kerékpárral közlekedjen” – mondta. Toroczkai szerint olyan város nincs, ahol minden helyi lakos és minden turista kerékpáron közlekedik – de ez szerinte csak a leglátványosabb téma.

A párt elnöke szerint „tarthatatlan” az állapot, ami Budapesten van, ami szerinte nemcsak Karácsony Gergely, de még Tarlós István és Demszky Gábor hibája is, ugyanis szerinte Budapest a legutóbbi főpolgármesterei miatt leszakadt például Prága mögött. Ezért nem is kérdéses, hogy főpolgármester-jelöltet állítanak.

Toroczkai előre kijelentette, hogy nem fognak senki javára visszalépni.

Megszólalt Karácsony kihívója is

„Szerintem elvárás, hogy a főpolgármester budapesti születésű legyen, én az vagyok” – idézi a lap Grundtner András szombati sajtótájékoztatón elmondott szavait. Mint a főpolgármester-jelölt fogalmazott:

Minden tulajdonsággal rendelkezem, ami a Niedermüller-félék számára rémületet kelt.”

A Telex tudósítását a témában itt olvashatja.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 02. 20:54
Bandi kiváló föpolgármester lesz, véget vet ennek a Karácsony okozta budapesti rémálomnak. https://hu.wikipedia.org/wiki/Grundtner_Andr%C3%A1s
Palatin
2023. szeptember 02. 20:51
Van egy általam "Karácsony/Biden-aberrációnak" nevezett jelenség. Biden nem azért lett elnök, mert az amerikai polgárok ostobák lennének. A választás lett úgy manipulálva, hogy Biden nyerjen. Biden pontosan azért kell a háttérhatalomnak, hogy a hadiipar, a külügy stb, - az igazi fajsúlyos intézmények, cégek -, teljesen szabad kezet kapjanak, és ne akadályozza öket egy "megfontolt, okos" politika, azaz egy határozott elnök, mint pl. Trump. Ez a jelenség él és virul a világban. Gondoljunk csak arra, miért lett Budapesten egy abszolut alkalmatlan, buta tökfilkó a föpolgármester? UGYANAZÉRT, AMIÉRT BIDEN AMERIKAI ELNÖK LETT. Biden, még abban sem biztos, hogy ö az elnök. Igaz, ebben én sem vagyok biztos. Biden ugyanis pontosan azért amerikai elnök, amiért Karácsony budapesti föpolgármester. Az ilyen rongybabák mindig a mögöttük álló rafinált héjaknak kellenek. Ök a diszlet, ami mögött az ármány és valóság titokban lejátszódik. Biden mögött a CIA ügyeskedik, Karácsony mögött Gyurcsány.
Palatin
2023. szeptember 02. 20:48
Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
nyugalom
2023. szeptember 02. 17:48
No es ki ő? Mit csinalt es hol? Mihez ert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!