Botrányos jelenetek egy miskolci villamoson: mozgássérültet szállítottak le a járműről (VIDEÓ)

2023. augusztus 09. 10:34

„Nem voltam hajlandó leszállni, erre a villamosvezető kihívta a rendőrséget” – mondta a mozgássérült férfi.

2023. augusztus 09. 10:34

Egy középkorú mozgássérült férfi az egyik miskolci villamoson utazott, amikor a villamosvezető odalépett hozzá és közölte vele, hogy szálljon le, mert néhány napja nem szállíthat mopedeseket – derült ki a megdöbbentő videóból, amelyet Bajusz Gábor miskolci fideszes önkormányzati képviselő töltött fel YouTube-oldalára. Június 29-én – a villamosvezető által említett indokról – valóban felkerült egy tájékoztató a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. honlapjára.

„Én nem voltam hajlandó leszállni, erre a villamosvezető kihívta a rendőrséget, és a járőrök ki is jöttek” – mondta a férfi. Hozzátette: ő arra az ígéretre, hogy majd autóval hazaviszik a mopeddel együtt, végül leszállt. Szavai szerint

ezután senki nem segített rajta, így ott maradt egyedül a megállóban.

A férfi elmondása szerint az egyenruhások azzal érveltek a leszállítása kapcsán, hogy a mopeddel együtt nem lehet több 250 kilogrammnál. Ennek azonban szerinte megfelelt, mert a járművel együtt sem nyom 160 kilogrammnál többet.

„Felhozták azt is, hogy áramtalanítani kell a mopedet, amire én kivettem a kulcsot, és mondtam, hogy megtörtént. Azzal is jöttek, hogy nem lehet a mopedet kellőképpen rögzíteni, holott a villamoson ki van építve egy olyan biztonsági öv, amely teljesen körbeér engem a járművel együtt. A moped amúgy sem gurulna el, mert elektromechanikus fék van rajta, így ha nem nyúlok a karhoz, vagy kiveszem a kulcsot, akkor a jármű nem mozdul” – fogalmazott.

A férfi elmondása szerint tagja egy miskolci mozgássérült szervezetnek, de az egyesületet előzőleg nem tájékoztatták erről a változásról.

Nyitókép: YouTube

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. augusztus 09. 16:43
Nem elég, hogy mozgássérült, de még meg is alázzák. Semmi segítőkészség az emberekben, borzalom.
kata56
2023. augusztus 09. 12:04
Spec azt nem ertem, hogyan tudott felszallni ezzel az...izevel.. ugy, hogy a vezeto nem vette eszre. Ez nem egy kis darab.. eszrevetlenul nem lehet vele felszallni..
Phm045
2023. augusztus 09. 11:35
Ja kêrem a komcsi vezetês van.......
faramuci
2023. augusztus 09. 11:22
"Szolgálunk és védünk" -------""senkit nem hagyunk az út szélén" nesze bvaszdmeg............dögölj meg az árokparton
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!