Bevált a hulladékgazdálkodási rendszer újítása, mutatjuk, mi változott

2023. augusztus 14. 10:24

Íme a részletek!

2023. augusztus 14. 10:24
Kondorosi László

Alapjaiban változott meg Magyarországon a hulladékkezelés július elsejétől: az eddigi megosztott önkormányzati és állami hulladékgazdálkodási közfeladatok helyett ugyanis az előbbi megszűnésével egy centralizált rendszer jött létre, így az önkormányzatok helyett a Mol leányvállalata, a Mohu Zrt. felel a hulladékkezelésért a következő 35 esztendőben. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, arról Petró Árpád, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. cégvezetője nyilatkozott a Szon.hu-nak.

Legfőbb változás a lomtalanításban

Petró elmondta: hogy elkerüljék az évi egyszeri lomtalanítással járó kellemetlenségeket (úgy mint a környezetszennyezés, vagy a település esztétikai összképének romlása) 

a társaság bevezette a házhoz hívható lomtalanítási rendszerét. 

Ez azt jelenti, hogy minden lakosságiingatlan-használó számára évi egy alkalommal lehetőséget biztosítunk az ingatlanán keletkező lomhulladék környezetszennyezés-mentes átadására. A lomtalanítás menete a honlapon található felületen, online vagy telefonon, illetve személyesen az ügyfélszolgálati regisztrációval (időpontfoglalással) kezdődik. Minden ingatlanhasználó számára három-négy lomtalanítási időpontot kínálnak fel, amelyek közül egy minden esetben hétvégére esik. Az időpont kiválasztása után elveszik a kapcsolatot az igénylővel a lomtalanítás ellátásának részleteit illetően. A társasházak esetében közös képviselő illetékes eljárni. 

Nyitókép: MTI / Rosta Tibor. Illusztráció.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czuczi
2023. augusztus 22. 14:03
Hát vidèkiesen szolva adtunk a sz@rnak egy pofont Ez eddig is így volt Ez nem változás Ez szivatàs Avàllalkozókat èrinti leginkàbb eddig is leadtàk a papírt, nejlont MÉHnèl ès kész Most Ez így már Plusz költséggel jár ugyan az, tehát tovább terhelés a lakosságra Na gyermekeim ezekből van az infláció Tudom mert most verekedtem àt rajta magam Nekünk 800 kg keletkezik havonta és az paraszttvakítás hogy eddig a tengerekbe dobáltuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!