„Befogadó Terek” címmel indít érzékenyítő képzést az Amnesty és a Labrisz

2023. augusztus 09. 18:44

A képzés elvégzése után a résztvevők be tudnak építeni szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba.

2023. augusztus 09. 18:44

Az Amnesty Interntional Magyarország és a Labrisz Leszbikus Egyesület Befogadó Terek néven indít oktatási projektet, melynek egyik kiemelt célja, hogy 

„minél több olyan iskola legyen Magyarországon, ahol a szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó diákok biztonságban érzik magukat, 

önmaguk lehetnek és kibontakoztathatják képességeiket, mert a társaikkal egyenlő jogokat élveznek”.

A fiatalokkal foglalkozó szakembereket célozzák meg

Mint az a nyilvános Facebook-eseményből  kiderült, a befogadó terek létrejöttének egyik kulcsszereplői a fiatalokkal foglalkozó szakemberek. A számukra állítottak össze egy 16 órás, ingyenes továbbképzést, melynek elvégzése után a résztvevők többek között:
🔹 eligazodnak az LMBTQI fogalmak között, valamint ismerik a homofób és transzfób törvény negatív társadalmi hatásait;
🔹 ahol relevánsnak érzik, be tudnak építeni szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba;
🔹 a saját környezetükre szabva alkalmazni tudnak olyan módszereket, amelyek segítik a bullying megelőzését és kezelését;
🔹 saját intézményükre, közösségükre szabott tervet hoznak létre annak érdekében, hogy az minél befogadóbbá váljon – írták.

A képzést elvégzők számára tanúsítványt is kibocsátanak.

Ahogy arról a Mandiner korábban beszámolt, a Labrisz Egyesület a pride hónap ideje alatt kisiskolásoknak tartott érzékenyítő, bemutató órát. A workshop célja az volt, hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ+ témát az iskolába.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2023. szeptember 04. 22:05
Z. A magyar állami oktatásban ez a tanítás gyerekeknek tiltva van!!! A szülők, ha találkoznának ilyen esettel az iskolában, azonnal fel kell jelenteni az iskolát és a tanárt is!!! Ha ez nem történik meg, akkor hiába van Gyermekvédelmi törvény róla... 💯💤
régilaci
2023. augusztus 10. 15:32
Vagyis bizonyított, hogy a balliberális segédhad civil szervezetek kampánya hazugság volt népszavazáson. Egyszerűen gyávák voltak ahhoz, hogy nem mellett letegyék a voksukat. Sunyi egy társaság!
kissjani
2023. augusztus 10. 08:36
"salamonhiihii-2 2023. augusztus 09. 19:34 Kirekesztés vagy befogadás? ők a befogadásról,az egymás tiszteletéről,a fogadjuk el egymást olyannak amilyennek a természet,az evolúció megalkotta " Magukat sem tudják elfogadni! Ha elfogadnák a természet által osztott lapokat, nem lennének nemváltó műtétek! Másrészt ti papoltok elfogadásról, mikor rögtön cigányoztok, buziztok!!!
Perczel Éva
2023. augusztus 10. 06:18
Beépítik óráikba? Nagyot fog nézni az órásmester, ha felnyitja a szerkezetet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!