Augusztus 20-án gyújtottak fel vandálok egy keresztet Nagykovácsinál

2023. augusztus 24. 07:15

Menczer Tamás, Nagykovácsi országgyűlési képviselője is megszólalt.

2023. augusztus 24. 07:15

Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén vandálok felgyújtottak egy pár évvel felállított keresztet a Pest vármegyében található Nagykovácsi melletti Nagy-Szénáson. A helyiek egy része felháborodott a történteken, és a kereszt mielőbbi pótlására indítottak gyűjtést, a baloldal alig titkolta a keresztény jelkép gyalázása fölött érzett örömét – számolt be a Magyar Nemzet.

Kósa Emőke, a legutóbbi önkormányzati választás független, de az ellenzék által támogatott jelöltje közösségi oldalán a korábban felállított kereszt létjogosultságát kérdőjelezte meg. 

Azt írta, „a felháborodott hozzászólások mellett sokan csatlakoztak egy helyi lakos ötletéhez, hogy közadakozásból állítsuk fel újra a keresztet, esetleg tegyünk köré néhány padot is, stb. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy ilyen objektum felállításának nem ez a módja. Elsősorban egy szigorúan védett, Magyarországon egyedülálló természeti terület érintettsége elsődleges szempont, amelyről szakemberek döntenek először és nem a lakosság” – írta, majd magyarázatképp hozzátette. nem a keresztállítást ellenzi, hanem annak módját.

Egy helyi lakos arról írt a közösségi médiában, hogy őt zavarja az „erőszakos keresztény jelkép kipakolása mindenhova”.

Menczer Tamás, a település országgyűlési képviselője azt ígérte, ha rajta múlik, újra kereszt fog állni a Nagy Szénáson. A politikus úgy vélekedik:

Számomra elfogadhatatlan, hogy egy keresztet feldarabolnak és felgyújtanak. Talán szalonnát is sütöttek rajta... Nem értek egyet azzal, hogy egy kereszt – vagy bármely vallási szimbólum – valaki ellen irányulna, és érzékenységet sértene. Nem értek egyet azzal, hogy egy kereszt árt egy természetvédelmi területnek. (De természetesen beszerezzük a szükséges engedélyeket.)

Nyitóképen: a kereszt helye. Forrás: Facebook

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. augusztus 24. 19:27
A Jámbor merre volt ezidőtájt?
Perczel Éva
2023. augusztus 24. 17:43
Kósa Emőke azt is írta a facebook-on, hogy "a korábban felállított kereszt elégése "....az igazat kéne leírni, Nem elégés, felgyújtás, ami egyértelmű támadás egy vallási közösség, és egy szimbólum ellen, ami kimeríti a közösség elleni izgatást tényét is.
bölcsuhú
2023. augusztus 24. 10:33
A településre kiköltözött hazaáruló bandának persze, hogy szúrja a szemét minden ami a hazára és hagyományaira emlékeztet! Ez a polgi vajon mióta lakik ott?
survivor
2023. augusztus 24. 10:24
Először a kereszteket kell lerombolni. Utána jönnek a zsinagógák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!