A balliberális oldal nem okul, évek óta az „elmaradott” vidéki emberekben keresik a bukásaik legfőbb okát

2023. augusztus 14. 15:07

Az ellenzéki szimpatizánsok szerint az „alkoholszagú, mosdatlan, rosszfogú, tudatlan emberek” valamiért mindig a Fideszre húzzák be az ikszet.

2023. augusztus 14. 15:07

A vidéki szavazók hibáztatása nem újkeletű dolog a balliberális térfélen, ami persze nem véletlen, hiszen a Fidesz a kétharmados választási sikereit elsősorban annak köszönheti, hogy a falvakban, kisebb városokban tarolt, a nagyobbakban pedig legalábbis tartotta a frontot az ellenzékkel, sőt, több megyeszékhelyen pedig meg is előzte. A balliberális politikusok, a velük szimpatizáló közéleti személyiségek, magánszemélyek a vérmérsékletüktől függően minősítik ezt a helyzetet, van, aki csak finoman célozgat az „elmaradott”, „megtévesztett” emberekről, mások keményen lebunkózzák, lealkoholistázzák őket.

„Alkoholszagú, mosdatlan, rosszfogú, tudatlan emberek”

A téma most annak kapcsán vetődött fel újra, hogy nagy port kavart a sajtóban annak a középkorú házaspárnak az ügye, amelynek annyira elege lett Magyarországból, hogy csapot-papot hátrahagyva szeretnének innen elmenekülni, egy gond van csupán, hogy nem tudják eladni a több száz milliós Pécs melletti vidéki kúriájukat. 

Ezt is ajánljuk a témában

A páros hölgy tagja, Gönczi Andrea tavaly szavazatszámláló volt a parlamenti választáson, és másnap terjedelmes Facebook-posztban számolt be lesújtó élményeiről. Többek között azt írta, hogy „jönnek az alkoholszagú, mosdatlan, rosszfogú, tudatlan emberek sorra, érkeznek ebbe a külvárosi lepusztult kultúrházba, és leszavaznak a fideszre, mert ez nekik megfelel, nem is lehetne jobb ... amikor megérkezik az utcánkból a sokadik nyomorult, fogalmatlan szavazó, nálam eltörik a mécses, elsírom magam ... 

Ezek az emberek döntenek a sorsomról, a jövőmről, ami eddig a hazám volt. Mert többé nem az”.

De ez nem egy extrém példa volt. Számos ellenzéki szavazatszámláló írt hasonló vagy még durvább véleményt 2022. április 3-a után. A Magyar Nemzet szerint volt, egyikük egy mozgóurnás esetet kommentált. „A nő kérdezi, hova kell ikszelni, mondom, hogy saját belátás, blabla. Nézi-nézi a lapot, nem nagyon sikerül, eljut a szeme a Fidesz logójáig, meg Orbán nevéig, felcsillan, kurjant egy k…vahangosat, »Jajj, hát a Zorbán«, vigyorog, és folyik rá a nyála a papírra, miközben ikszel. Szó szerint, b...meg, a legnagyobb beleéléssel ömlő nyállal ikszelte be a Fideszt”. Másikuk azt írta, az egyik helyen olyan büdös volt, hogy majdnem visszafordult a küszöbről. Esküszöm, még éjjel egykor, mikor hazaértem, is éreztem magamon a szagot, pedig délután 3 körül voltunk ott” – fogalmazott. Egy harmadik közölte, egyes választók nem rosszul látnak, hanem ténylegesen analfabéták, önmaguk ellátásáról is gondoskodni képtelen emberek, és nem fizikailag, szellemileg, mintha hatévesek lennének.

„A magyar baloldalt nem érdekli a valóság”

A minap Donáth Anna szintén foglalkozott a vidék helyzetével. A Momentum valódi vezetője bár sokkal finomabban, szintén célozgatott arra, hogy a leszakadt régiókban élők nagyon sok mindenhez nem jutnak hozzá – így nyilván hiteles információkhoz sem –, persze mindezért a kormányt hibáztatja.A vidékellenes kormány tudatosan rombolja a magyar falvak és kistelepülések életkörülményeit, azzal a céllal, hogy minden ott lakó 100%-ban a kormány kegyeitől függjön. Miközben szinte minden pénzt elvon a vidéktől, és abból a saját elitjét gazdagítja. ... A «vidék kormánya» csak újabb aljas hazugság. A magyar vidék haldoklik, a felelős pedig Magyarország vidékellenes kormánya.”

Felhévizy Félix, a Magyar Nemzet publicistája erre reagálva írta, hogy Ismét kiderült, hogy a magyar baloldalt nem érdekli a valóság, a nemzetközi baloldal által sulykolt propagandaszöveget mantrázzák folyamatosan, nem számít, hogy az gyökeres ellentéte annak, ami Magyarországon igazából történik. Donáth Anna posztját pedig hiába tolja az internet lépten-nyomon az orrunk alá, 

attól még nem lesz hiteles, mint ahogy az egész hazai baloldal sem az, a hitelességüket ugyanis már nagyon régen eljátszották.”

Donáth Anna selyempapírba csomagolt véleményével szemben Márki-Zay Péter a tavalyi választási kampányban többször is komoly verbális gyomrost vitt be a falvakban, községekben lakóknak. A szivárványkoalíció miniszterelnökjelöltje többek között azt mondta egy videóban, „hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy, ahogy '18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű, tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat”

Ezt is ajánljuk a témában

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában pedig a Békemenetről kijelentette, „ez nem egy szeretet- és békemenet volt, hanem gyűlölködés, de az is látszik, hogy tényleg vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak, buszokkal oda vitték őket, tömeget demonstráltak, a polgármester kipipálhatta a házi feladatát”. Egy másik közösségi médiás videójában úgy fogalmazott, „Az egyébként a Fidesz leépülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani”. 

 

Nyitóképünk illusztráció: A Magyar falu program pályázati támogatásának köszönhetően 30 millió forintból kialakított szolgálati lakás és 14 millió forintból vett tanyagondnoki kisbusz átadása Böhönyén 2023. február 15-én. MTI/Katona Tibor

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szutykok
2023. augusztus 14. 22:47
Ténykérdés, hogy a Geci szavazóbázisa az egymondatos uszításokra ugró tájékozatlan, iskolázatlan sötét bunkókból kerülnek ki!
istvan-54-
2023. augusztus 14. 20:50
Ez az fiúk! csak így tovább! garatált lesz a következő választásnál a TI JÓVOLTOTOKBÓL a 4/5-öd KÖSZIKE!
kőbaltás
2023. augusztus 14. 19:11
Vajon ezért a bejegyzésért ez a szerencsétlen hölgy mennyi dollárt kapott? Nem tudják eladni a házukat? Mert annyira lepusztult,hogy senkinek sem kell. Egyébként lehet,hogy a vidékiek néha bedobnak egy jó magyar pálinkát, de ők azokra szavaznak akik képviselik az érdekeiket,nem azokra akik dollárért kiárusítanák Magyarországot az Egyesült Államoknak. Valahogy úgy vélem a fővárosiak totál részegek voltak amikor Karácsonyt megválasztották,ezzel le is vizsgáztak. A vidéki szavazók ekkora butaságot soha nem fognak tenni. Ezek meg jobban teszik,ha mielőbb elköltöznek Magyarországról. Kérdés,hogy hova,mert előbb-utóbb mindenütt Orbán Viktornak lesz igaza.
KBA98
2023. augusztus 14. 18:07
Ahol én élek, már meg kell tiltani a beköltözéseket, mert annyian jötte ide vidékre! Már 9 éve élek itt és szuper jól érzem magam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!