Karácsony „ki akart bújni” az adófizetés alól, a Fővárosi Törvényszék visszautasította keresetét

2023. július 19. 12:32

Karácsony Gergelyék csődbe vitték a fővárost – hangoztatta Varga Mihály.

2023. július 19. 12:32
Karácsony Gergely

„A Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben az adófizetés alól próbált kibújni” – írta meg Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

A pénzügyminiszter a konkrét összegről is írt a bejegyzésében.

„Az ország leggazdagabb településeként sok más önkormányzathoz hasonlóan Budapestnek is szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie a szegényebb településeknek, összesen 57,8 milliárd forintot.”

A főpolgármester ezt az összeget nem hajlandó befizetni,

ezért fordult keresetével a Fővárosi Törvényszékhez, amely mostani végzésével visszautasította azt” – foglalta össze az eseményt Varga Mihály.

A pénzügyminiszter emlékeztetett: Karácsony Gergely 2019-ben 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, ennek ellenére csődbe vitték a fővárost.

„Annak ellenére élték fel a tartalékokat, hogy a főváros adóbevételei minden korábbinál magasabbak, iparűzési adóbevételei idén várhatóan meghaladják a 271 milliárd forintot” – közölte Varga Mihály.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 19. 17:23
Sed liba non .
irmag2
2023. július 19. 16:25
Az én Lenon barátom így énekelt rólad, pedig szerencsés volt, nem is ismert "So this is Christmas And what have you done Another year over And a new one just begun" Ha valakinek új lehetne a szöveg és a zene: https://lyricstranslate.com/hu/john-lennon-happy-xmas-war-over-lyrics.html
KBA98
2023. július 19. 16:19
Karácsony változtasson nevet és söprűzzék a városból!
Agricola
2023. július 19. 15:08
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nem fogadja el az elsőfokú bírósági döntést a szolidaritási hozzájárulásról szóló perben. Pedig az ítéletet a Fővárosi Törvényszék hozta. Fazekas Mihály korában is voltak akik úgy gondolkoztak, mint Karácsonyék: Döbrögben vala hát ekkor Vásár, a’ hatalmas Döbrögi Úr örökös Jószágábann, ki magáról Azt tartotta, hogy ott neki a’ Felség se parantsol; A’ mit akart a’ vólt Törvény, ‘s tetszése Igazság. –
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!