Itt a kormány döntése: fél milliárd forintos segítséget kapnak a recski sárlavina károsultjai

2023. július 10. 22:43

A kormány 500 millió forint többletforrást biztosít Recsknek, hogy rendezze a júniusi földcsuszamlásban károsodott otthon nélkül maradt lakosok helyzetét.

2023. július 10. 22:43

Június 8-án a Heves vármegyei Recsket vastag iszaptenger öntötte el, ami beömlött a házakba is, és hatalmas anyagi károkat okozott. Emiatt ötven embert kellett evakuálni. Nem csak a hatalmas eső okozta a kárt, hanem a házak feletti bányaterületről megindult, vízzel keveredett agyagos földdarabok is veszélyt jelentettek. A hétfő este megjelent Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány 500 millió forint többletforrást biztosít Recsknek, hogy 

rendezze a júniusi földcsuszamlásban károsodott otthon nélkül maradt lakosok helyzetét.

A Közlöny szerint a kormány utasítja a pénzügyminisztert és a belügyminisztert, haladéktalanul biztosítsák, hogy a támogatás a falu rendelkezésére álljon. A kormány a lakhatási problémák rendezésével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Református Szeretetszolgálat által alapított MR Lakásalap Nonprofit Kft-t bízta meg – írta a Facebookon a térség országgyűlési képviselője, Horváth László. 

***

Fotó: Agria Tv Bt. / Facebook)
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. július 11. 06:47
A nemzeth villanyszerelője, Tiborch helyett IS az adófizetők perkálták a büntit.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 11. 00:33
Cserébe majd le kell nyelniük egy kis kínai lítiumot, kadmiumot.
dzso bacsi
2023. július 11. 00:26
"Ezt követően a vállalkozás ügyvezetőjének, Nagy Istvánnak adta át a szót, aki próbálta megnyugtatni a hallgatóságot. Elmondta, jelenleg a védművek kialakítása zajlik, ez okozza a tájsebet, azaz a félig legyalult hegyoldalt. A hamarosan kezdődő kitermelés azonban semmilyen környezetkárosító hatással nem jár majd, ebből szinte semmit nem fognak érzékelni a községben élők." https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2023/01/megosztja-a-recskieket-a-banyanyitas-de-a-vallalkozas-vezetoje-forumon-igerte-nem-szenvednek-hatranyt
lájkbajnok
2023. július 10. 23:04
Miért nem a károkozó fizet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!